USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Головний санітарний лікар перевірив, чи готові волиняни до підтоплення

24 Січня 2011 09:47
Попередити епідеміологічні ускладнення у районах підтоплення та дати оцінку діям місцевої влади – такою була мета візиту на Волинь голови державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергія Риженка.
Візит відбувся 23 січня, повідомили в облдержадміністрації.
За оперативними даними управління МНС в області, підтоплення ґрунтовими водами спостерігається у 4-х районах: Камінь-Каширському, Маневицькому, Ратнівському, Любешівському.
Станом на 23 січня підтоплення об'єктів життєзабезпечення населених пунктів у цих районах відсутні.
Риженко відвідав обласну інфекційну лікарню та провів оперативну нараду щодо профілактики епідеміологічних ускладнень у районах можливого підтоплення у період пропуску льодоходу, повені та паводків у 2011 році.
На нараді були присутні головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко та начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк.
Голова санітарний лікар України зазначив, що у Волинській області забезпечено необхідні профілактичні заходи, скоординовано роботу усіх служб оперативного реагування.
Він зазначив, що наразі не допущено підвищення рівня захворюваності на гострі кишкові інфекції та вірусний гепатит А як в цілому по області, так і в районах з ризиком підтоплення.
Під час прес-конференції Риженко наголосив, що головне завдання у ситуації, що склалась, - це не допустити виникнення епідемічних ускладнень, спалахів гострих кишкових інфекцій та вірусного гепатиту А.
Також він дав завдання провести лабораторні дослідження питної води, санітарно-освітню роботу серед населення у районах підтоплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus