USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Грицюк інспектував посівну – першим відвідав Шумського. ФОТО

2 Квітня 2010 15:18
Для розвитку сільського господарства потрібно залучити інвестиційні кошти. Про це розповів голова Волинської обласної ради під час робочої поїздки в сільгосппідприємство «Рать» у Луцькому районі.

Обласний спікер Анатолій Грицюк розповів, що чимало земель сільськогосподарського призначення на Волині сьогодні не обробляються. Перед місцевою владою пріоритетним завданням стоїть підвищення продуктивності у сільському господарстві.

«Ми сьогодні ставимо перед працівниками сільського господарства завдання, щоб вони запроваджували нові технології у галузі рослинництва і тваринництва. На жаль, на Волині багато земель пустує з року в рік. І ми сьогодні шукаємо інвестора, щоб у сільське господарство надходили кошти і з’являлися робочі місця», - каже голова облради.



За його словами, вже ведуться перемовини з інвесторами. Досвід є – торік у області з’явилося кілька нових потужних сільгосппідприємств.

Анатолій Грицюк запевняє, що пріоритетні напрямки розвитку сільського господарства Волині будуть визначені у стратегічній програмі розвитку Волині на 2010 рік.



«Уже працюють депутатські комісії, розробляють програму «Зерно Волині», «Картопля Волині», програму підтримки тваринництва та інші. Взимку зробили кілька робочих зустрічей з працівниками Луцького національного технічного університету.

Ці програми стануть предметом обговорення чергових сесій обласної ради. Щоправда, не можу припустити, як ця програма буде сприйматися депутатами. Вони - люди високоінтелектуальні, кожен має право висловлювати свої думки», - каже посадовець.



Під час поїздки голова поцікавився в керівника «Раті», як проходить посівна кампанія. Адже планується, що в області цьогоріч буде засіяно близько 256 тисяч гектарів ярими зерновими.

«Уже засіяно 1700 гектарів озимих зернових та 300 гектарів ярої пшениці і ячменю. Озимина зійшла добре, пересівати немає потреби. Яра пшениця, яку посіяли менше тижня тому, вже почала сходити», - розповів директор сільськогосподарського приватного підприємства «Рать» Віктор Шумський.



«В народі кажуть, що весняний день рік годує. Всі аграрії приступили до весняно-польових робіт. Вносяться органічні добрива, завершуємо посів ранніх зернових. Ми використовуємо нові сорти зернових. А одна з головних умов високої врожайності – дотримання сівозміни», - каже Шумський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Prybjutnutyj Показати IP 2 Квітня 2010 21:18
А що це пан голова так роз"їздився по районах. Невже прагне заручитись підтримкою "місцевої еліти" проти нового-старого Лиса-Бориса?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus