USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Я не підписував закликів голосувати за Тимошенко», - ректор ЛГУ Журавльов

5 Лютого 2010 15:41
Ректор Луцького гуманітарного університету Андрій Журавльов стверджує, що не підписував жодних звернень з закликом голосувати за Юлію Тимошенко.
Нагадаємо, що учора у ЗМІ з’явилося повідомлення, що ректори п’яти волинських «вузів» підписали звернення з закликом голосувати за кандидата на посаду президента Юлію Тимошенко.
Андрій Журавльов розповів «ВН», що він не підписував звернення ректорів волинських вузів, опубліковане вчора, 4 лютого у ЗМІ.
«Я безумовно підтримую текст, що там написаний. Усе, крім слів «Голосуйте за Юлію Тимошенко» Якби цих слів не було - я б таке звернення підписав», - повідомив Андрій Журавльов.
«Але такої ситуації, що ось, Андрій Андрійович, текст, якщо ви не заперечуєте – підпишіть, будь-ласка, і я підписав, - такої ситуації не було», - сказав ректор ЛГУ.
«Я не маю права дозволити собі закликати наших краян голосувати за котрогось з кандидатів. Моя посада ректора виключає можливість займатися політичною діяльністю - я так вважаю. В університеті навчаються студенти і працюють викладачі, які мають різні політичні уподобання. Тому якось впливати на це, закликати голосувати за когось конкретно я не маю права. Ми повинні навчати, а не займатися політикою», - пояснив Андрій Журавльов.
«Для мене, як для громадянина, дуже важливо, щоб люди справді прийшли на виборчі дільниці. І кожен, проголосувавши, взяв на себе моральну відповідальність за те, яким буде майбутнє країни. А кого вони оберуть – це буде їх вибір. Головне, про що тут треба говорити, - і у тому тексті правильно сказано, що цей вибір має бути усвідомлений», - сказав ректор ЛГУ.
Як пояснили «ВН» в обласному штабі Тимошенко, прізвище Андрія Журавльова лишилося під розповсюдженим текстом випадково, через технічну помилку. Він був вказаний у проекті звернення, який запропонували підписати очільникам вишів. У штабі запевнили, що тест просто не був вчасно виправлений. «Ми поважаємо думку кожного. І тим більше, таку аргументовану та чітку позицію, яку зайняв Андрій Журавльов. Звісно, ми приносимо вибачення перед паном Журавльовим за технічну помилку», - сказав «ВН» представник штабу.
Довідково:
У тексті звернення йшлося:
 
«Кожна людина хоче жити в заможній країні, яку поважають і на Заході, і на Сході.
Кожен хоче мати роботу та пристойну заробітну платню, належне пенсійне та соціальне забезпечення, сучасне медичне обслуговування, яке би не робило великої «дірки» в сімейному бюджеті. А також дійсно безоплатну середню освіту та справедливий доступ до вищої освіти для своїх дітей. Хоче мати реальну можливість для захисту своїх законних прав та інтересів в судах та правоохоронних органах», - зазначають науковці.
«Всі ці прагнення і сподівання тою чи іншою мірою пов\'язуються з фігурою майбутнього президента. Тому кожен має зробити свій особистий, відповідальний та осмислений вибір. Хай ваш вибір ґрунтується не на емоціях чи сліпій вірі в слова, а на серйозному всебічному аналізі реальних якостей та можливостей кандидатів в Президенти.
Важливо пам\'ятати, що за будь-яких умов від Вашої особистої позиції залежить майбутнє кожного. Ніхто, хоче він того чи ні, не може зняти з себе відповідальність за країну. Не голосувати особисто означає віддати свій голос комусь. Але моральна відповідальність за те, як хтось скористується нашим голосом, все одно буде лежати лише на нас», - кажуть ректори.
«Ми віримо в мудрість і розум наших співгромадян, в їх готовність зробити все необхідне заради кращого майбутнього України! Голосуйте за Юлію Тимошенко!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Zheniok Показати IP 5 Лютого 2010 16:40
це вже більше на правду змахує))
Петя Показати IP 5 Лютого 2010 16:49
тимошенківські ЗМІ як завжди шось вигадують аби тільки за ту бАгіню голоси здобути
VSC Показати IP 5 Лютого 2010 17:22
Это Мария Кирилловна запретила ему за Юлю агитировать. У Андрея Андреевича есть свое мнение, но он с ним не согласен.
Vlad2009 Показати IP 5 Лютого 2010 17:57
Забздів. Прийде Юля до влади чи не прийде але у владі лишится ох її опричники йому це згадають. :)
filadelfos Показати IP 5 Лютого 2010 21:30
Респект - ректору. Однозначно)))
МУМУ Показати IP 5 Лютого 2010 22:17
Андрій Журавльов, а ви ж 6(шостий)
Віктор Показати IP 6 Лютого 2010 10:09
Ну злякався Журавльов. А скільки людей продалося Януковичу при чому без всякого страху? А скільки людей голосувало проти всіх, а значить за знищення української мови. І робили це аби насолити Тимошенко. Бо всім стало плювати на Україну, ми змирилися вже з зеком-президентом. Невже ми не бачимо, що втрачаємо Україну.
faBULA Показати IP 6 Лютого 2010 15:19
Журавльов - молодець. Не в юлі ж справа, а в її горе-команді на Волині. І їм Журавльов нічого лизати не захотів. Молодець.
Кузьмич Показати IP 6 Лютого 2010 15:24
Журавльов завжди був боягузом та підкаблучником. Сам не зможе прийняти жодного рішення, завжди послухається дружину.
ТигрЮля Показати IP 6 Лютого 2010 21:54
Він просто перестраховується....Каби чого не вийшло....Щоб знати,під яку дудку співати потім...
Хм... Показати IP 6 Лютого 2010 23:06
А мені от на думку спало, може він канікули в університеті з нового року до 22 лютого організував саме через вибори?...хм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus