USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ягодинську митницю почали добудовувати

23 Вересня 2010 10:49
Волинські будівельники приступили до виконання робіт на Ягодинській митниці.

У наступному році вони планують завершити реконструкцію цього об’єкта кошторисною вартістю близько 81 мільйон гривень – повідомили 22 вересня у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

На МАПП «Ягодин» відбулася установча нарада під керівництвом начальника Ягодинської митниці Геннадія Федика, на якій розглядався календарний план виконання робіт ІІ черги реконструкції з розширенням цього пункту пропуску.

Віднині працювати на стратегічному для Волині об’єкті будуть місцеві будівельники, зокрема ВАТ «Луцьксантехмонтаж», який за домовленістю між Державною митною службою України, облдержадміністрацією, попереднім генпідрядником та місцевими будівельниками, завершить освоєння залишку тендерної пропозиції на 2010 рік у сумі 4,7 млн грн.

Нагадаємо, ІІ черга реконструкції МАПП «Ягодин» проектно-кошторисною вартістю близько 81 млн грн (включаючи придбання технологічного обладнання) була розпочата у 2008 році.

За два роки київський генпідрядник виконав робіт майже на 25 млн грн. Залишок бюджетного призначення на 2010 рік (5,6 млн грн, з яких 4,7 млн грн – на загально-будівельні роботи) варто освоїти в якомога стисліші терміни, поки це дозволяють зробити погодні умови.

З огляду на такі аргументи, а також враховуючи необхідність державної підтримки у вигляді замовлень на роботу для місцевих будівельників, Держмитслужба України погодилась із пропозицією голови облдержадміністрації Бориса Клімчука змінити генпідрядника реконструкції.

Директор ВАТ «Луцьсантехмонтаж» Віктор Чорнуха запевнив на нараді, що до виконання робіт також залучатиме лише волинських субпідрядників.

Якщо вони вчасно і якісно реалізують намічене у поточному році, в наступному планується довершити фінансування реконструкції МАПП на 48 млн грн і здати його в експлуатацію. Пропускна здатність «Ягодина» зросте після цього майже в півтора рази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бабай Показати IP 24 Вересня 2010 03:51
Їхав сьогодні вечором, черга вантажівок 11 км... Без коментарів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus