USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Керівники вишів Волині закликають студентів повернутися на навчання

3 Грудня 2013 13:46
Ректор ЛНТУ з колегами просить припинити «розпорошувати студентський потенціал у руйнівний шквал радикальних емоцій», - повідомляє «Волинський інформаційний портал».
Очільники кількох навчальних закладів Волині закликали представників влади краю усіх рівнів та політичних партій Волині різних крил, лідерів політичних партій, батьків та студентів, особливо – неповнолітніх учнів, не допустити використання життєвої енергії молоді для політичних спекуляцій.

Відповідний лист-звернення уже підписали директори: Педагогічного коледжу Петро Бойчук, Коледжу технологій та бізнесу Станіслав Щеблюк, Луцького базового медичного коледжу Аліса Хмелькова, Волинського державного училища культури і мистецтв Василь Панасюк, Ківерцівського медичного коледжу Тетяна Комшук, Ковельського промислово-економічного коледжу Тетяна Салівончик, Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського Микола Савельєв, Луцького технічного коледжу ЛНТУ Святослав Козачук, Луцького медичного коледжу «Монада» Іван Гайдучок, Волинського технікуму Національного університету харчових технологій Ігор Корчук та ректор Луцького національного технічного університету Віктор Божидарнік.

Текст звернення подаємо дослівно:
«Ми, керівники вищих навчальних закладів Волинської області, від імені працівників очолюваних нами педагогічних колективів закликаємо представників влади, лідерів політичних партій, батьків та студентів, особливо – неповнолітніх учнів, не допустити використання життєвої енергії молоді для політичних спекуляцій у непростий для нашої держави час випробувань на громадянську зрілість.
Роки молодості – унікальні; вони призначені для набуття людиною життєвого досвіду, формування професійних компетенцій, самореалізації особистості. Студентство завжди вирізнялось активною громадянською позицією, планетарністю мислення, готовністю працювати на благо своєї Батьківщини. Якісна підготовка фахівців – це інвестиція держави у власний розвиток, піднесення інтелектуального потенціалу українського народу до світових стандартів.
Усі ми поділяємо європейські прагнення України і стверджуємо, що майбутнє нашої держави залежить від молодих людей та від знань, які вони отримають у процесі навчання. Європейський ринок праці потребує висококваліфікованих, конкурентоздатних спеціалістів у всіх сферах життєдіяльності суспільства.
Ми розуміємо значущість сучасної освіти, демократичних процедур і християнської поваги до людської особистості і звертаємося до усіх, кому небайдужа майбутня доля України – припиніть розпорошувати студентський потенціал у руйнівний шквал радикальних емоцій. Час усім тверезо оцінити ситуацію, заспокоїтись і з подвоєною енергією та відповідальністю повернутися до виконання своїх прямих обов’язків. Саме від нашої праці, а не від гучних закликів буде залежати якість життя українців. Не даймо ошукати себе і своїх дітей!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
що і треба було дока Показати IP 3 Грудня 2013 13:55
от і почався розкол в націон. ідеї.........як завжди. вміємо гарно почати, а поті запечатуємо це все г.......ом
Володя Показати IP 3 Грудня 2013 14:28
Реакція на пролиту кров на МАЙДАНІ-це політична спекуляція. Савєльєв, ти х....во вибачався на площі Героїв у Володимирі в 2004 р.Життя вас Ніколай Грігорьєвіч нічого не навчило.Приходиться нагадувати тобі як ти нас пресував за участь в помаранчевій революції, як з гуртожитку нашого зробив готель для харківських "спостерігачів"...Напрягай память,директоре!
укр. Показати IP 3 Грудня 2013 14:50
Я вже .злякався.що на Волині взагалі нема тверезих і адекватних людей.Але. на щастя . помилився. Тільки підлі та підступні люди можуть використовувати .дітей для досягнення своіх авантюрних цілей, прикриваючись високими словам.Такі політичні лузери як бондарь банада,шиба , гузь прикриваються вашими дітьми , як щитом ,щоб знову прорватися до корита.Вони уже мали можливість показати себе. І показали себе у всій "красі".Люди. будьте обачливі.Це ваші діти.
Роман до укр. Показати IP 3 Грудня 2013 15:13
Краще подивіться на прізвища підписантів Підозрюю що всі вони .одного регіонального поля ягоди, принаймі, Савєльєв- директор володимир-волинського педколеджу у 2004 був одним з лідерів регінальног штабу у Володимирі,дід Божидарник тоді -довіреною особою зека. Їм до лампочки майбутнє дітей, їм головне працювати на зека і його банду і негайно вчитись щоб завтра в барі посуду мити.Вони холуї системи при якій для нас немає жодних перспектив
батько студента Показати IP 3 Грудня 2013 15:04
А чому ці керівники не вийшли на площі та не озвучили це звернення студентам, за яких вони так "переживають". І чоме це звернення вийшло саме сьогодні а не в перший день мітингу. Що, осміліли ? А де Ваші заяви стосовно побиття молоді, за яку ви так переживаєте, шановні очільники навчальних закладів? Невже ви думаєте, що батьки не знають, чому ці діти на площах?
теж батько до батько студента Показати IP 3 Грудня 2013 15:17
100%.Нічого страшнішого для нації немає,ніж "еліта" ворощена окупантами.
правда Показати IP 3 Грудня 2013 16:34
Вийшли ми І наші діти для того ,щоб змінити систему,щоб ми не горбатились,а потім віддавали зароблене мозолями вам за вступ чи платили за екзамени
просто студент Показати IP 3 Грудня 2013 16:53
буду коментувати саму статтю: 1. "Якісна підготовка фахівців – це інвестиція держави у власний розвиток, піднесення інтелектуального потенціалу українського народу до світових стандартів." Коментар: інвестиція у розвиток держави? Поки ми живемо в державі, в якій президент застосовує силові методи і "чужими руками б"є" людей(в тому числі студентів), які мирним мітингом висловлюють свою думку, - яка може бути мова про навчання?! Заганяють по корпусах навчальних закладів, щоб не могли й слова сказати. Для чого вчитись, якщо живемо в країні, де влада купує диплом про вищу освіту за гроші? 2."Саме від нашої праці, а не від гучних закликів буде залежати якість життя українців. " Коментар: Щоб мовчали... ("працюйте воли") і не бачили, що роблять з нами! Допоки ми не покажемо владі, що нам не байдуже і не покажемо, хто керує державою і хто є носієм влади в Україні, до тих пір будемо жити в такій країні! знаєте, можливо я і сказав щось не так в плані викладу думок, але як зміг, так свою думку і виклав.
просто думка Показати IP 3 Грудня 2013 19:35
Голова Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич надіслала факсограму ректорам вищих навчальних закладів з приводу адміністративних санкцій до студентів за участь у мирних акціях протесту. Про це депутат повідомила на своїй сторінці у Facebook. "Звертаємо увагу, що випадки застосування посадовими особами та керівництвом вищого навчального закладу адміністративних санкцій до студентів за участь у мирних акціях протесту, що спрямовані на реалізацію права на свободу думки і слова та вільне вираження своїх поглядів і переконань (ст. 34 Конституції України) будуть розцінюватися як політичні репресії проти студентів", - наголошує Гриневич. "Просимо інформувати Комітет з питань науки і освіти про накази, розпорядження, доручення та інші вказівки з боку органів державної влади і місцевого самоврядування щодо збору інформації про студентів – учасників мирних акцій протесту та тиску на них (тел. (044) 255 31 55, 255 20 81)", - йдеться у зверненні Голови Комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич до ректорів вищих навчальних закладів.
просто думка Показати IP 3 Грудня 2013 19:37
то з ким ви, керівники найдорожчих вишів Волині? Клім приїхав і на вас гавкнув, а ви й лапки догори?
агент до просто думка Показати IP 3 Грудня 2013 21:48
Клім злякався студенських страйків в день сесії і гавкнув своїм васалам щоб ті вжили міри.За себе нехай переживає.Наші діти-наша гордість
викладач Показати IP 3 Грудня 2013 22:56
Я за зміни,але мене цікавить і навчальний процес студентів. Як стосовно пропущених занять? Коли студенти будуть наздоганяти пропущений матеріал? Чи це вже не актуально?
Анонім до викладач Показати IP 27 Лютого 2014 22:55
Знайомі нотки моїх "колег"))) чи не з КТБП?
РОн Показати IP 4 Грудня 2013 00:19
Вчитися потрібно . Бо не збудуемо ніякої прцвітаючої держави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus