USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Клімчук подарував білоруському послу пляшку «Сапераві». Фото

13 Травня 2010 15:01
Голова волинської ОДА Борис Клімчук та Надзвичайний Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко 13 травня під час бесіди в кабінеті губернатора обговорили візит посла на Волинь.

Посол відвідав область разом зі своєю дружиною Ольгою Величко та старшим радником Валентином Філіпчиком. Делегати прибули ще учора та мали на меті сприяти економічному співробітництву українських та білоруських компанії та розвивати транскордонне співробітництво у рамках Єврорегіону «Буг».

На зустрічі Клімчука з Величком з білоруської сторони був присутній радник Філіпчик, а українську представляли заступник голови ВОДА Едуард Стоєв, начальник управління євроінтеграції та міжнародного співробітництва ВОДА Андрій Ломага та президент Волинської ТПК Сергій Науменко.

За підсумками відвідин Клімчук та Величко домовилися розвивати «народну дипломатію» між країнами, тобто «дружити» на рівні хорових колективів, освітніх установ та мистецьких акцій.

Як доказ того, що народи почали співпрацювати у спорті. Клімчук показав світлини з нещодавнього хокейного турніру «Кубок Перемоги», присвяченого 65-й річниці Великої Вітчизняної війни та подарував одну з них послу.

Чиновники домовилися поновлювати статус міст-побратимів між населеними пунктами Білорусії і Волині. Величко повідомив, що 28 міст обох країн вже відновили таку «дружбу».

Борис Клімчук позитивно оцінив розвиток агропромислового-комплексу в Білорусії. Та зазначив, що Волинь, маючи багатство чорноземів, не в повній мірі його використовує: «Іноді люди, які живуть на багатстві, – вони його не бачать… Цього року ми збільшили посіви буряку. Чому ми засіяли навіть Полісся цукровим буряком? Тому що ми бідні. Ми шукаємо, де заробити, де дати людям заробити. Це ж не тема – сіяти буряк на 30 сотках», - сказав Клімчук.

Колишній посол і нинішній обмінялися цитатами Карла Маркса і Володимира Леніна. А наприкінці Клімчук подарував Величку та його раднику подарунок: «Цей пакет вашій дружині. Тут пляшечка вина. Це мої хлопці їхали з Азербайджану до Грузії, везли мої речі і інше. Це гарне справжнє «Сапераві». Здається, ця пляшечка навіть з номером… Урожай 2003 року, кажуть, в Грузії це був гарний урожай», - підсумував Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
м Показати IP 14 Травня 2010 21:24
думалося, що пан губернатор, щось взяв з своєї дипломатичної кар'єри, але здається нічого. в перші дні прийняв тих, хто прибігав його поздоровити-зализати, а потім відмовився приймати простих громадян, представників громадських організацій, розпочалися інтриги в ОР. Думалося, прийде губернатор,який буде виконувати закони України, а виявляється, що він зневажає Закон "Про звернення громадян". Українець мабуть не національність, а хвороба. ВПГ збирає підписи під зверненням до Президента про доцільність мати на Волині такого губернатора, який зневажає закони України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus