USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Контрабандні цигарки з України їдуть «нічийними»

29 Квітня 2010 17:07
За контрабанду цигарок із України відповідальні й залізничники, вважають у Луцькому прикордонному загоні.

Щоб позбутися цього ганебного явища, на їх думку, необхідна тісна співпраця прикордонної та митної служб із «Укрзалізницею». Адже багато контрабандних цигарок виявляють саме в товарних і пасажирських поїздах.

«Де ті цигарки тільки не ховають! Це неможливо зробити без сприяння, посередництва чи участі обслуговуючого персоналу вагонів і поїздів, – вважає заступник начальника штабу – начальник відділу прикордонного контролю Михайло Котов. – Закладають у міжстельовий простір, у всі інші ніші, які тільки є. Прості громадяни без участі персоналу поїзда до цього не додумаються».

За перший квартал 2009-го в пункті пропуску для залізничного сполучення «Ягодин» під час здійснення прикордонно-митного контролю у 89 випадках вилучено 33 310 пачок цигарок.

«Це дуже багато. Цікаво, що у 95% випадків ці цигарки – нічийні. Тобто, вони нібито нікому не належать, їх ніхто там не ховав. Яким чином вони туди потрапили – ніхто не знає», – інформує підполковник Котов.

А отже, у цьому напрямку потрібно об’єднати зусилля із залізницею.

«Аналізуючи затримання, що відбуваються на території України і в суміжній країні, і враховуючи високу латентність цього виду порушень, задумуєшся: скільки ж цигарок перевозиться? Щоб порахувати, треба помножити на три, – впевнений заступник начальника Ягодинської митниці Сергій Кіка. – Тому без наших із залізницею зусиль цього явища ніколи не позбутися. Ми будемо червоніти перед Євросоюзом. Для України, як для держави, експорт цигарок не зашкодить. Але є ще певні міжнародні зобов‘язання, які ми повинні виконувати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
контра Показати IP 30 Квітня 2010 07:56
щоб порахувати скільки цигарок ввозиться треба помножити на 300 тисяч!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus