USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Кордону 835» треба дороги, електрику і студентів

10 Червня 2010 14:43
На кордоні між Польщею та Україною 21-22 серпня цьогоріч вдруге планують провести Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835». Про це йшлося сьогодні, 10 червня, під час засідання оргкомітету.

Про це пише ВІП.

Як і минулого року, перед організаторами заходу виникла низка проблем. Однією з них є дороги, які потребують асфальтного покриття. Наприклад, дорога Мовники-Кречів – зовсім не у привабливому стані, – розповів заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Володимир Бондарук.

Окрім того, вирішуватимуть питання забезпечення території заходу електроживленням. Минулого року електрику пустили за рахунок дизельних електростанцій. Цьогоріч серед варіантів розвитку подій - шукати пересувні електростанції, або ж гроші для проведення електромережі, – йшлося під час наради.

До слова, проведення мережі вартуватиме у півмільйона гривень.

Також на засіданні оргкомітету обговорювали питання залучення студентства до участі у «Кордоні 835». Представники Волинського національного університету імені Лесі Українки кажуть, що серпень – період канікул та відпусток, тому масову участь у заході спудеїв обіцяти не можуть.
Ще одне поки не вирішене питання – оформлення документів та видачі віз для можливості перебування на території Польщі.

Довідково:

Дні Добросусідства проводитимуть на українсько-польському кордоні поблизу прикордонного знаку 835 на острові річки Західний Буг, що поруч із населеними пунктами Кречів (Іваничівський район, Волинська область) та Крилів (Люблінське воєводство, Польща).
Попередньо планують провести Форум транскордонної співпраці, Міжнародний театральний фестиваль «Без кордонів», ярмарок народних ремесел, футбольний турнір за Кубок Добросусідства, показові виступи клубів аеромоделювання, концерт «Кордон 835», демонстрацію в наметовому містечку художніх та документальних фільмів та інші.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus