USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Ковельські музичні колективи відзвітували перед публікою

20 Червня 2016 22:01
Звіт колективів, присвячений 25-й річниці Незалежності України "Наша творчість – тобі, Україно", став ще одним свідченням того, що Ковель не тільки географічний центр краю, а й культурно-мистецький, - повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Режисер концерту Наталія Гончар та уся творча родина міста досить креативно підійшли до програми. Запросили найкращі колективи, були відібрані найяскравіші номери. І все це оцінили ковельчани, члени обласного журі, всі, хто був присутній в залі.

У фойє народного дому "Просвіта" експонувалася виставка ковельських майстрів. Свої полотна представили відомі місцеві художники: Микола Герес, Ярослав Потапчук, Віктор Мельник, Оксана Цюп'яшук, Юлія Теличко, Анна Карпюк, Тетяна Степанюк, віра Журба, Наталія Сметюх, Світлана Солодун, Анастасія Гончарук. Картини інкрустовані бурштином Антоніни Самчук, графічні роботи Альони Федік, зернова мозаїка та батік у виконанні Світлани Бойчук вабили погляд глядачів.

На виставці можна було побачити вироби у техніці «різьба по дереву» від Миколи Гончарука та Івана Панасюка, декоративні роботи Віри Семеній.

Вирізнялись доробки майстринь-вишивальниць - Ніни Габрилевич (рушники та сорочки), Тетяни Ведмедюк (вишиті сукні), Олени Мигулі (дитячі сукні і сорочки) та учнів Ковельського професійного ліцею.

Відома на Волині у техніці соломкоплетіння Інна Чонка теж презентувала свою колекцію. А речі, валяні із шерсті, у виконанні Ольги Комісарик, Лариси Іщук та Ілони Іщук зачарували ковельських модниць своєю та вишуканістю та оригінальністю.

Першими акордами цього масштабного свята став пролог під назвою "Моя Волинь, зеленокоса Мавко". Анастасія Рубець настільки акторськи майстерно передала образ Волині, що глядач, ніби зазирнув в саму душу нашого краю і разом з вихованцями народного колективу "Барвінок" та солісткою студії естрадного співу "Зорепад" Анною Валентюк під мелодійні звуки вокально-хореографічної композиції "Лісова казка" перенеслись у світ краси, мистецтва і таланту.

У ході концерту свою творчість продемонстрували 21 колектив, 4 окремих виконавці. Всього понад 500 учасників долучились до дійства талантів.

Як зазначила начальник відділу культури Світлана Кисляк: «Найкращі аматорські колективи представили свої доробки, свій ріст за 3 роки. І завдяки зусиллям наших аматорів сцени свято вдалося. Я дуже горда за своїх колег, які вкладають всю свою душу в роботу, постійно підбирають і оновлюють репертуар. І приємно те, що нас підтримують представники міської влади. Зокрема, міський голова Олег Кіндер, його заступник Ігор Прокопів, депутати. Завдяки їхньому розумінню ми сьогодні маємо нові костюми, оновили сцену, придбали нову апаратуру».

Кожен номер глядачі супроводжували бурхливими оплесками. Всі, хто прийшов на концерт, із захопленням слухали виступи добре відомих і знаних майстрів сцени: народного аматорського ансамблю пісні і танцю "Лісова пісня", (керівники Василь Балюк, Олексій Кіпень, Сергій Цехончук), народної аматорської хорової капели (керівник Поліна Панюс), народного аматорського ансамблю народної музики "Награш" (керівник Віталій Зіньчук), народного аматорського симфонічного оркестру (керівник Анатолій Літвінчук), народного аматорського муніципального естрадного-духового оркестру (керівник Василь Марцинковський), камерного оркестру «Квінта» школи мистецтв (керівник Тетяна Корнєва), народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Промінь» (керівник Олександр Середа), народного аматорського хору «Криниця» (керівник Олексій Кіпень).

Надзвичайно порадували юні зірочки: народний художній колектив ансамблю танцю "Барвінок" (керівник відмінник освіти Любов Ризванюк, педагог-хореограф Марія Солоп), ансамбль естрадного танцю «Беллатрікс» (керівник Ангеліна Гавришук), студія естрадного співу «Зорепад» НВК №13 – колегіум (керівник Руслана Шацька), зразковий аматорський дитячий колектив народного танцю «Дзвіночок» (керівник Інна Темрук), зразкова студія естрадного співу «Надія» (керівник Ірина Новожилова), народний художній колектив студія естрадного співу «Нові таланти» (керівник Світлана Шиманська), ансамбль народної музики «Веретено» (керівник Віталій Зіньчук), ансамбль скрипалів школи мистецтв (керівник Оксана Баласанян, Лілія Корнєва) та студія естрадного танцю «Манго» (керівник Ірина Шворак).

Особливим щемом наповнив серця глядачів сюжет концертної програми, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО. Хореографічна композиція ансамблю «Беллатрікс» і пісня Павла Дворського «Ангели майдану» у виконанні Володимира Михалевича засвідчили те, що і в дні урочистостей та свят ми не забуваємо про біль втрат та звитягу героїв, які боронять нашу землю.

Після хвилини мовчання увесь зал наповнився вірою в хороше майбутнє нашої землі під переконливо-позитивну вокально –хореографічну композицію «Світ без війни» у виконанні солісток студії естрадного співу «Зорепад» - Дарії Лукашук, Вікторії Тітчук , Анни Валентюк та Анастасії Смаль.

Неперевершеними були фольклорні гурти «Намисто» (керівник Наталія Гончар) та “Дивина” ЗОШ №2 (керівник Альбіна Тищук).

А фінал зібрав на сцені мистецьку еліту міста, усіх, хто доклав свою зернинку творчості і таланту до спільного свята, яке вдалося на славу.

Член журі, директор обласного науково-методичного центру культури в Луцьку, Любов Рожнова відзначила дуже високий професійний рівень колективів і виконавців, вдало підібраний репертуар.

На її думку, програму дуже гарно скомпоновано, зі сцени звучали чудові тексти.

Звертаючись до учасників концерту та глядачів вона не шкодувала теплих та щирих слів на адресу ковельчан: «Я думаю, що висловлю слова усіх присутніх, що нас переповнюють емоції і почуття. Емоції і почуття яскраві і барвисті,як українська народна пісня, величаві, як академічна класична музика і такі іскрометні, як с танці, яких так багато і таких красивих ми бачили на сцені.

Переповнює почуття гордості за керівників, які є на Ковельщині, в цьому прекрасному місті, яке не тільки танцююче місто, а місто співаюче, місто граюче та просто мистецьке, прекрасне місто.

Хочу сказати тільки одне слово: «Браво!». «Браво!» - культурі міста Ковеля».

Зал довго не хотів відпускати артистів, хоча концерт і тривав понад дві години. Ювілей України Ковель зустрічає з гарними здобутками у галузі культури.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus