USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кожен третій волинянин - пільговик

25 Травня 2010 13:22
На виплату соціальних допомог нинішнього року на Волині передбачено 717,3 мільйона гривень – їх отримають 366 тисяч пільговиків.

Про це 25 травня на засіданні Прес-клубу реформ розповів заступник начальника головного управління праці та соціальних питань Волинської ОДА Олександр Жураківський.

«Державним бюджетом передбачено збільшення прожиткових мінімумів для основних демографічних груп п’ять разів у рік. Це дасть змогу кожного кварталу збільшувати розміри соціальних виплат 95 відсоткам одержувачів. Зокрема, прожитковий мінімум уже з першого грудня зросте зі 638 гривень до 843. Підвищиться рівень мінімальної зарплати на 38 відсотків: якщо в травні мінімум сягає 884 гривні, то з 1 грудня буде 922 гривні», - розповів чиновник.

За словами Жураківського, цьогоріч зросте зарплата у бюджетних установах, де нарахування проводилося за єдиною тарифною сіткою. Якщо в цих установах працівники отримували зарплату меншу, ніж мінімальну, то відтепер вони отримуватимуть не менше 869 гривень.

Чиновник розповів, що нинішнього року планується забезпечити автомобілями інвалідів війни I групи. Зокрема йдеться про людей, які стоять на черзі з 1991 по 2002 роки. Таких інвалідів на Волині 26 осіб.

Крім того, планується, що цього року п’ятеро інвалідів Великої вітчизняної війни отримають квартири.

У зв’язку з тим, що бюджет був прийнятий нещодавно, є затримки з виплатами допомоги усім категоріям пільговиків. Жураківський запевнив, що цю заборгованість планують погасити до першого червня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus