USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Лічильник між Кропивою та «Луцьктеплом» працює неточно

1 Грудня 2009 16:07
Лічильник, який обліковує теплову енергію між ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» і ДКП «Луцьктепло», працює з похибками. Хоча й у тестовому режимі.


 
Лічильник обліку був встановлений два місяці тому для контролю розрахунків між містом і приватною компанією. Під час сьогоднішньої оперативної наради у муніципалітеті директор «Луцьктеплоенерго» Олександр Кропива розповів, що причиною того, що лічильник працює з похибкою у тестовому режимі є те, що він не є вузлом повноцінного обліку теплоенергії. Він наголосив: облік тепла в значних об’ємах завжди є досить складним. І нині ця похибка складає близько 2 відсотків.
 
Міський голова Богдан Шиба доручив своєму першому заступнику Ларисі Соколовській проконтолювати це питання. Зокрема, Соколовська повинна підготувати звернення до «Волиньстандартметрології», щоб інспектори цього підприємства перевірили справність лічильника за тиждень.
 
Нагадаймо, що 22 вересня 2009 року луцький мер повідомив, що на котельні таки з’явився лічильник, який дозволить обраховувати кількість виробленого теплоносія. Богдан Шиба запевнив: лічильник показуватиме одну цифру, а не дві. Тому в цій сфері стане легше працювати.
 
Додамо, 15 вересня голова міськради зазначив, що відсутність такого механізму впродовж багатьох років породжувало плутанину. Тобто, «Луцьктеплоенерго» показувало одні цифри, а «Луцьктепло» – інші. «Різниця за опалювальний сезон становила декілька мільйонів гривень. Такого вже не буде», – сказав Богдан Шиба.
 
Довідково:



8 жовтня директор ДКП «Луцьктепло» Рустам Дячук розповів, що сьогодні відбудеться запуск лічильника між «Луцьктепло» та «Луцьтеплоенерго». Монтажні роботи фінансувалися за кошти «Луцьктепла». Зокрема, комунальному підприємству це обійшлося у понад 312 тисяч гривень. При введенні в експлуатацію лічильника буде присутня спеціальна ексодапертна комісія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
VSC Показати IP 1 Грудня 2009 17:19
А Кропива чем мерил количество тепловой энергии? И на каком основании он утверждает, что счетчик дает погрешность в два процента? Скорее всего, он просто лапшу вешает на уши.
seal Показати IP 1 Грудня 2009 20:31
І чомусь, як правило, всі лічильники завжди працюють неточно на користь власника, а не держави. І до чого б це? Видно чомусь техніка не любить нашу державу.......
OrestN Показати IP 1 Грудня 2009 20:50
а хто "кришує" пана Кропиву? куда ведуть щупальця - до мерії, чи ще кудась? чи не пора вилучити цього кропиву із схеми подачі тепла! Тому і вважають Україну одну із самих корумпованих держав у світі, чи і це байки?
Юка Показати IP 1 Грудня 2009 21:39
Кропива ще не такі байки може розповісти!
Українець Показати IP 1 Грудня 2009 22:16
Кропиві та кропивою по ср..і,щоб знав як мутити воду.Одні скандали з ним.А страждають прості лучани.Потім Дячук скаже,не платить народ за тепло.
alex Показати IP 1 Грудня 2009 23:13
Наслідки скандалів з Кропивою погані. Скільки часу не працювала котельня на Кабишева? Краще вже кропивою Кропиву або Кропиву в кропиву :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus