USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Лучанин, який затримав убивцю медсестер, стане міліціонером. ФОТО

22 Січня 2010 12:31
22-річний лучанин Віталій Воробей, який затримав убивцю двох дівчат у Луцьку має намір піти навчитися в академію МВС. Нині він працює у меблевому бізнесі. Сьогодні за героїзм він отримав пам’ятний годинник від начальника обласного УМВС Віктора Швидкого.    
 
Як розповів Віталій Воробей про обставини вечора 12 січня, коли сталася трагедія, його подруга Тетяна жила разом з двома дівчатами в приватному будинку на вулиці Клима Савури. Того дня в центрі міста був концерт. Віталій, Тетяна та її співмешканка Меланія разом відпочивали у центрі міста. Проте, Меланія замерзла і вирішила піти додому раніше.
 
 

 
Коли через деякий час Віталій проводжав Тетяну додому, вони помітили, що в приватному будинку, де жили дівчата, не горить світло. А на снігу біля будинку валяються рукавички та капці. Двері були зачинені. Віталій зазирнув у кватирку та розгледів, що на підлозі лежить тіло. Невідомий, який також перебував у будинку, випхав Віталія з вікна та кинувся тікати.
 
 
 
Воробей наказав Тетяні бігти до сусідів та викликати допомогу і міліцію. Сам же почав наздоганяти злочинця. «В той момент я не думав про страх, просто розумів, що треба затримати злочинця», - згадує хлопець.
 
Коли негідника спіймали, він кричав, що його грабують. Тому хлопці, що прийшли на допомогу Воробею, не одразу зрозуміли - кому вірити: Віталію чи зловмиснику.
 
Міліція прибула за п’ять хвилин. З’ясувалося, що вбивство дівчат було випадковим. 35-річний рецидивіст з Дніпропетровської області вже майже рік перебував на Волині. Сюди він приїхав до жінки, з якою переписувався з місць позбавлення волі. Як стало відомо пізніше, вбивця скоїв низку грабежів і на Волині. До цього в нього було кілька «ходок» до 80-ї зони Кривого Рогу. 
 
Увечері 12 січня злочинець прогулювався по вулиці Клима Савури та побачив у вікні приватного будинку дівчину. Він вирішив пограбувати її. Коли та почала боронитися, він її задушив. Через деякий час до будинку увійшла Меланія, яка верталася з концерту. Молоду дівчину чекала така сама доля. Убитим було 21 та 22 роки.
 
Нині у будинку ніхто не мешкає. За словами Віталія, його знайома Тетяна трохи оговталася він пережитого.
 
Вручаючи нагороду сміливцю, Віктор Швидкий зазначив, що працівникам міліції варто брати приклад з таких парубків. «Якщо злочинці будуть знати, що треба боятися не лише міліцію, а кожного громадянина, злочинів поменшає», - додав генерал-майор.
 
 

 
УМВС у Волинській області також направило подання на відзначення державною нагородою Воробея та заохочення правами міністра внутрішніх справ.
 
 
 
Торік за мужність від Швидкого отримали годинники 10 волинян. Проте цей випадок головний міліціонер області назвав особливим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 22 Січня 2010 17:33
Я вас люблю: "Через деякий час до будинку увійшла Юлія, яка верталася з концерту".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus