USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьку інтелігенцію зібрала соборність. ФОТО

21 Січня 2011 16:43
З нагоди відзначення Дня соборності України в п’ятницю, 21 січня, в луцькому Палаці культури провели урочистий концерт – на захід прийшли високопосадовці, депутати, наукова та культурна інтелігенція міста.
На початку урочистостей ліцеїстам Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою доручили покласти квіти до пам’ятника Михайлу Грушевському – першому президенту УНР.
Про історію Акта возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки розповів присутнім кандидат історичних наук, доцент ВНУ імені Лесі Українки Ярослав Шабала.

Він зокрема зазначив, що ідея соборності «сягає ще князівських часів, коли князі боролися за єдність України-Руси».
«Відзначення цього дня – це не лише календарна традиція, це наш моральний обов’язок віддати шану тим українським патріотам, які боролись за цю країну», – висловився він.
На офіційне дійство вітати волинян з державним святом обласна влада відправила своїх заступників – від імені голови облдержадміністрації Бориса Клімчука виступив його заступник Станіслав Ющик, а від голови Волиньради Володимира Войтовича – перший його заступник Юрій Лобач.
У своєму виступі Ющик говорив про те, наскільки важливо будувати «європейську Україну».

«Не така ще в нас Україна, про яку мріяли прийдешні покоління. Але вона має бути такою. Це залежить від нас самих… Але за останній рік новою владою багато зроблено на шляху до соборності», – виголосив із трибуни Ющик.
Від Луцької міської ради слово взяв очільник міста Микола Романюк. Він назвав день возз’єднання ЗУНР і УНР «історичним», мовляв, треба пам’ятати про тих, хто «століттями боровся за цю соборність».
«Сьогодні нам всім треба працювати, любити, поважати і підтримувати один одного. Я вірю в те, що наша держава буде процвітаючою і економічно могутньою», – сказав мер.
Опісля урочистої частини присутні споглядали за виступами творчих колективів, серед яких зокрема були співаки Алла Опейда та В’ячеслав Судима, дитячий ансамбль танцю «Волиняночка», архієрейський хор «Оранта» луцького Свято-Троїцького собору та інші.
Довідково:
День соборності України – свято, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту воз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Льолік-Бамболік Показати IP 21 Січня 2011 17:09
А Вітіва, що, прогнали з зали, що стоїть під дверима, як жебрак? Поставив би ще біля себе жертвенник на блага України. Він, як Фідель Кастро, не одягне пристойний костюм і галстук, доки "останній москаль не буде повішений". А що це за жирна пика поруч з Романюком?
Крассавчік до Льолік-Бамболік Показати IP 21 Січня 2011 18:04
А чим це я Вам не сподобався?
Анжелочка з ГПЗ до Крассавчік Показати IP 21 Січня 2011 18:31
От поясніть - чого у московських попів завжди РИЖІ БОРОДИ??? ну або сиві. І точно - страшенно кудлаті і неухожені. Фу
Українець до Анжелочка з ГПЗ Показати IP 21 Січня 2011 23:13
Хіба ця руда борода не доглянута? В Вас, як той казав "коли не зайду в церкву,то Христос Воскрес кажуть"
Анжелочка з ГПЗ до Українець Показати IP 23 Січня 2011 09:59
Значить я просто більше за вас московських попів бачила. Того ваша приказка - саме про вас. А спитала я так тому, що фотка з Ніфонтом і ще якимось попом мені цю думку нагадала. На фото - в одного рижа борода, в другого - неухожена.
Болік Показати IP 21 Січня 2011 18:05
З Романюком сидить не жирна пика, а перший заступник голови обласної ради пан Лобач! Пора вже знати владу Льоліко-Бамболіко! Ну і прізвище у тебе, мультиплікатор.
Шопоголік до Болік Показати IP 21 Січня 2011 18:19
А хіба жирна пика не може бути заступником голови облради? Я думаю, чим жирніша пика - тим більше шансів стати одним з керівників облради і тому подібних чудових установ
Антон до Шопоголік Показати IP 21 Січня 2011 21:43
По-моєму, Войтович тут вашу теорію на корню розбиває. Як, до речі, і Курилюк - маленький і худющий.
Льолік-Бамболік Показати IP 21 Січня 2011 18:30
Боліку. Дякую за відповідь. Вибачаюсь. Буду виступати під іншим прізвищем. А я його не впізнав. "Из таинственных пучин, из мутных вод, как зыбкая лунная медуза, он к нам пришел...". Не памятаю, хто писав.
Селянка Показати IP 21 Січня 2011 19:33
І ментів повно. Ну чого було не присісти, коли фотографували? Або мішки на голову не одягнути? Думали, що різня розпочнеться, кров. А мент-міністр давно себе перестрахував, сказавши, що може пролитись кров. Ідіот! Якщо менти не спровокують, то ніхто нікого пальцем не скривдить.
Українець Показати IP 21 Січня 2011 23:08
А хтоце хоче Романюка глушанути по загривку?Як в фільмах про бандитів,цок вибачаюсь в лобок і в мішок:)))))))
Данило Показати IP 22 Січня 2011 07:46
Эта братва больше чем интеллигенция.Это те гении про которых сказал Черчилль:"Надо быть гением,чтобы оставить Россию(Украину) без хлеба".Превратить цветущую страну в помойку...только гении.Могли бы пригласить на праздничек конкурентов и друзей из Намибии и Бостваны.
небайдужа Показати IP 22 Січня 2011 14:32
Варто зазначити, що перша фотка одразу ставить все під знак оклику. Наша інтелегентність посивіла. А молодь? Молодь співає.
водій Показати IP 23 Січня 2011 01:08
А раніше, запрошували УПЦ КП, а тепер - тотально УПЦ МП!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus