USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Матері-героїні допомоги цього року ще не отримували

25 Травня 2010 15:06
На Волині понад чотири тисячі матерів-героїнь - більше половини цих жінок досі не отримали одноразової грошової допомоги.

Це стало відомо на засіданні прес-клубу реформ 25 травня.

Заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту Волинської ОДА Ігор Дмитришин розповів, що жінки, яким присвоєно звання матері-героїні не отримали грошей, бо ці виплати не були передбачені в бюджеті.

«Торік це звання отримало більше двох тисяч жінок. А допомогу виплатили лише 73 матерям-героїням. Розмір допомоги – десять прожиткових мінімумів. Торік сума цієї одноразової виплати становила 6 690 гривень.

Цього року матерям-героїням має виплачуватися допомога в розмірі 8 690 гривень. На цю виплату чекають близько тисячі жінок, які отримали звання у 2010-му. Гроші їм не виплачувалися, бо вони не були передбачені у бюджеті», - зазначив чиновник.

Дмитришин запевнив, що в бюджеті-2010 ці кошти передбачені. Тож, цьогоріч усі матері-героїні, яким не виплатили допомоги, отримають свої гроші.

Чиновник розповів, що звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам з 2004 року. Протягом 2004-2007 років цього звання було удостоєно 153 жінки. А з 2008-го і до сьогодні нагороджено понад чотири тисячі волинянок.

Пояснив Дмитришин і питання, чому для присвоєння звання потрібно зібрати чимало документів.

«Йдеться про значні суми – десять прожиткових мінімумів. Це ж бюджетні кошти. А звання «Мати-героїня» дається жінкам, які виховали дітей до восьмирічного віку. Мається на увазі - по-справжньому виховали. Тому потрібно зібрати багато документів, щоб не виявилося, що якась дитина, наприклад, відбуває покарання у колонії», - зазначив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus