USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Меморіальну дошку волинському Герою відкрила його мама

4 Червня 2015 13:45
Трагедія родини Омелянюків – це трагедія усього села, району, держави. Саме тому колектив школи вирішив встановити пам’ятну дошку на фасаді школи села Дубове Ковельського району, щоб увіковічнити пам’ять загиблого Героя АТО – Андрія Омелянюка.

Виготовив власноруч і безкоштовно Меморіальну дошку в пам'ять про товариша однокласник і близький друг Андрія, майстер-художник з виготовлення пам'ятників - Тарас Якимчук, - повідомляє прес-служба Ковельської райради.



Саме за це зараз в зоні АТО воюють наші Герої. На полі битви – захисники, воїни, патріоти. Вони мужні, сміливі, хоробрі, не шкодуючи власного життя, захищають неньку – Україну.

На жаль не всі повертаються живими до рідних домівок, але пам’ять про них буде вічно жити в серцях українців.



Учні, вчителі, духовенство, випускники школи, керівництво районної і сільської влади та просто небайдужі дубівчани зібрались на подвір’ї загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Дубове, щоб відкрити Меморіальну дошку на честь патріота, військовослужбовця 51 окремої механізованої бригади Андрія Васильовича Омелянюка, який загинув в ході проведення антитерористичної операції в селищі Старобешево Донецької області.

Зі слів директора школи Олени Балецької, «щодня з Меморіальної дошки він зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів та учителів, нагадуватиме кожному, що він поклав життя, аби усі ми жили в мирній та квітучій Україні».

Саме в стінах цієї школи Андрій зі своїми друзями навчався, змагався, бешкетував, сподівався та мріяв. Право відкрити Меморіальну дошку було надано мамі Героя - Антоніні Омелянюк та воїну АТО, учаснику бойових дій, випускнику цієї школи Віктору Тарасюку.

Чин освячення пам’ятного знака здійснили: протоієрей, настоятель храму «Всєх Скорбящих Радость» села Дубове Роман Шрам та благочинний Ковельського районного деканату УПЦ КП, настоятель храму "Різдва Пресвятої Богородиці" села Дубове Іоан Бонис.



Голова районної ради Ігор Верчук низько вклонився матері Героя за вихання справжнього українця, попросив вибачення у дітей за те, що дорослі не вберегли мир в країні, але твердо запевнив, що спільними зусиллями дорослих та дітей зовсім скоро на рідній землі запанує мир, а пам’ять про Героїв буде вічно житиме в серці кожного українця.

Звучанням Державного Гімну України та покладанням квітів завершився захід в селі Дубове.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 4 Червня 2015 15:35
Бідненька Мама! Нехай Бог дасть їй сил і здоров'я! Нехай її Синочок, Герой України, наш Герой спочиває мирно і має Боже благословіння!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus