USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Монети, вилучені в Ягодині, оцінили майже у 14 тисяч. ФОТО

1 Вересня 2010 15:49
Вартість нумізматичної колекції, вилученої на українсько-польському кордоні, за найскромнішими підрахунками, сягає більше 13 тисяч гривень – такий висновок зробили експерти.

Про це під час прес-конференції 31 серпня повідомив начальник Ягодинської митниці Геннадій Федик.

Нагадаємо, у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин» на початку серпня митники та прикордонники виявили унікальну колекцію монет, яку на українську територію намагався незаконно ввезти польський пенсіонер, який, як встановили митники, перед виходом на пенсію працював у правоохоронних органах Польщі.

«Днями надійшов висновок експертизи, яка встановила, що усі 47 монет є автентичними, мають історичну та культурну цінність. В колекції виявили 21 срібну монету. Загальна вартість вилученої колекції, за найнижчими підрахунками, складає 13 560 гривень», – розповів Федик.

Найцікавішими із затриманої митниками нумізматичної колекції є римські монети, серед яких – бронзовий дупондій Гордіана ІІІ (238-244 років), сестерцій Луцілли (дружини Луція Веруса, 161-164 років, бронза), дупондій Тріяна (103-111 років, латунь), дупондій Марка Аврелія (161-180 років, бронза), срібний денар L. Flaminius Chilo (109-108 років).

Експертна комісія виявила у колекції також чимало срібних монет німецьких земель Баварія, Прусія, Вюртенберг часів правління Вільгельма ІІ, а також срібні гроші Російської імперії часів Миколи ІІ та Олександра ІІ.

Подальша доля колекції буде вирішуватись у суді. Чи залишаться ці дорогоцінні монети на Волині керівництво Ягодинської митниці поки не знає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus