USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Музей Липинського в Затурцях реставруватимуть іще 14 років?

7 Липня 2010 09:07
Якщо не пришвидшити темпи фінансування ремонтно-реставраційних робіт Затурцівського меморіального музею-садиби В’ячеслава Липинського, то його відкриття не варто очікувати найближчого десятиліття.

Таку думку висловив завідувач музею Віталій Кушнір на громадських слуханнях «Про стан музейної справи в області», які відбулись 6 липня.

Музейник непокоїться тим, що «музей чи не найбільшого українського державника перебуває в такому стані» протягом багатьох років.

«Мабуть, Липинський надто незручний для політиканів, занесених примхливою долею на верхні щаблі влади. Мені здається, щось недобре коїться в державному механізмі, коли маємо таку ситуацію», – розповів Кушнір.

Завідувач нагадав, що тільки у 2007 році музей отримав цілісну проектно-кошторисну документацію, згідно з якою було виконано першочерговий комплекс робіт.

«На даний час відновлено роботи. Підрядник ВАТ «Вишків» проводить облаштування двох поверхів. На першому підшивають перекриття, стелять гіпсокартоном та штукатурять стіни. Другий теж почали облаштовувати. Однак виділена сума в 270 тисяч гривень не дозволить продовжити роботи. Вже через місяць, каже наш виконроб, роботи будуть зупинені, бо не вистачить коштів», – стверджує він.

Якщо на весь комплекс ремонтно-реставраційних робіт за кошторисом передбачалося 3 мільйони 750 тисяч гривень і використано нині неповний мільйон, то з такими темпами на завершення задуманого потрібно буде ще 14 років, - каже Кушнір.

«Не зважаючи на те, що було видано указ Президента у червні 2006 року і відповідної постанови Кабміну, прийнятої на виконання цього указу, й інших документів, втішної картини не спостерігаємо. Невже така диспропорція у фінансуванні пов’язана з політичним трактуванням особистості Липинського?», – обурюється музейник.

Крім того, Кушнір упевнений, що передбачених 800 тисяч на наступний 2011 рік з обласного бюджету не вистачить «майже ні на що».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 7 Липня 2010 10:23
Нехай рапортують: "Роботою на 14 років забезпечені! Безробіття не буде!". Хоч щось корисне з цього буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus