USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Митний перехід у Кречові коштуватиме як 5 звичайних

27 Серпня 2010 13:06
Побудувати один перехід через річку Буг коштує стільки ж, скільки п’ять сухопутних переходів на кордоні з Польщею або ж двадцять на кордоні з Росією.

Таку інформацію озвучив начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Андрій Ломага на засіданні Транскордонного форуму, що пройшов у рамках фестивалю «Європейські Дні Добросусідства Кордон 835», - повідомили 27 серпня в Агенції регіонального розвитку «Перспектива» з Нововолинська.

Українські та польські чиновники й громадські діячі на форумі розробляли дорожню карту побудови пункту перетину Кречів-Крилув.

«Кількість прикордонних переходів на україно-польському кордоні в 10 разів менша, ніж на відповідному кордоні Польщі та Німеччини, - каже голова правління МГО «Перспектива» Борис Карпус.

«В межах України теж не все добре. Волинь віддала львів’янам ініціативу у розбудові кордонів. Адже на території сусідньої області буде незабаром побудовано три переходи. Цього сьогодні добиваємося й ми. Я маю десяток пропозицій щодо процесу створення переходу Кречів-Крилув від різних учасників засідання. Вони будуть розіслані представництвам української та польської влади усіх рівнів. Люблінське воєводство у своїй стратегії розвитку вже передбачило побудову переходу Кречів-Крилув до 2020 року. Проте і вони, і ми сподіваємося, що аж так довго чекати не доведеться», - сказав Карпус

«Ми готові розробити техніко-економічне обгрунтування розвитку прикордонної інфраструктури та підготувати інвестиційний меморандум. В плані залучення фахівців до даного проекту я проблеми не бачу. Побудова переходу можлива», - зазначив директор Регіонального центру інвестицій та розвитку Олександр Бабій.

«Волинь львів’янам не поступається. Просто побудувати один перехід через річку Буг коштує стільки ж, скільки п’ять сухопутних переходів на кордоні з Польщею або ж двадцять на кордоні з Росією. Проте ми в цьому напрямку працюємо», - виправдовувався начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ломага.

Облаштування переходу передбачено в Обласній програмі соціально-економічного розвитку та міській Нововолинська - каже депутат Волинської обласної ради, заступник нововолинського міського голови Юрій Єлева.
Він впевнений, що в наступному році будуть закладені кошти для робіт з облаштування території проведення фестивалю у Кречові та під’їзної дороги, яка скорочує шлях до цього місця майже на 20 кілометрів. «Незабаром в Нововолинську також функціонуватиме Агенція регіонального розвитку. Ця інституція зможе залучати в регіон як бізнес-проекти, так і міжнародну технічну допомогу і гранти Євросоюзу», - сказав Єлева.
Перехід на українсько-польському кордоні принесе користь насамперед нововолинцям та мешканцям району – вважає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ір Показати IP 27 Серпня 2010 13:08
Не потрібно плодити переходи з Польщею!Як на мене їх вистачає! А то тільки клопоту побільшає.
оля Показати IP 27 Серпня 2010 14:37
побільшає місць де можна буде наї.ати державу(((
Іваничівець Показати IP 27 Серпня 2010 22:15
Вам може і не потрібно ! А нам потрібно. я хочу щоб був перехід і радує що ці люди про яких іедеться в статті теж це розуміють - це живі гроші в економіку мого Іваничівського району. А ви може і далі сидіти сиднем і лише криитикувати якісь здорові ідеї та ініціативи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus