USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині - різке погіршення погодних умов

6 Грудня 2013 18:31
Згідно з інформацією Гідрометеоцентру, 7 грудня, на території Волинської області очікуються несприятливі погодні умови: сніг, мокрий сніг, хуртовина, налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця.

Вітер західний 15-20 м/с, пориви до 25-28 м/с. Температура повітря по області вночі -4 +1оС, вдень -4 +1оС, в Луцьку вночі 0 -2оС, вдень 0 -2оС.

У пожежно-рятувальних підрозділах зосереджена техніка підвищеної прохідності, для забезпечення оперативного реагування у випадку виникнення заторів на складних ділянках доріг. З метою надання допомоги людям до розгортання у будь-який момент готові 4 мобільних пункти обігріву. Визначено 32 місця відстою автотранспорту в разі обмеження руху у зв’язку з погіршенням погодних умов. Вони розміщенні поблизу АЗС, кафе, кемпінгів. Місця їх розташування може надати будь який екіпаж чи пост ДПС ДАІ, йдеться у повідомленні волинських рятувальників.

Вони ж наголошують, що з огляду на дорожню ситуацію автомобілістів Волині просять бути обережними під час керування транспортним засобом.

Нагадаємо, що під час підготовки до поїздки взимку необхідно підготувати транспортний засіб. Водіям слід завжди мати снігову лопату, трос, заряджений мобільний телефон, теплі речі та достатній запас пального для можливості зігрітися у разі потрапляння у сніговий замет, подбати про заміну шин автомобіля відповідно до сезону. При подорожах варто обладнати колеса автомобілів спеціальними ланцюгами.

Для забезпечення оперативної роботи снігоприбиральної та рятувальної техніки, звертаємося до водіїв з проханням пропускати та надавати перевагу їм у русі. Якщо виник затор, не намагайтеся зайняти смугу зустрічного руху!, застерігають рятувальники.

До слова, від низької температури найчастіше страждають кінцівці рук і ніг, ніс, вуха та обличчя. Сприяють цьому надмірне вживання алкоголю, перевтома, тісний і вологий одяг, взуття. Фахівці не рекомендують довго перебувати на вулиці, а також курити на морозі. Якщо шкіра побіліла чи посиніла, з’явилися пухирі – обов’язково потрібно звернутися до медичного закладу.

Щоб уберегти здоров’я дітей, необхідно тепло їх одягати, давати вітаміни.

У разі ускладненнях руху на автомагістралях інформуйте чергову службу Служби автомобільних доріг у Волинській області за номерами телефонів – (0332) 25-05-68, або «101», повідомляють в управлінні ДСНУ України в області.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нормальний Показати IP 7 Грудня 2013 12:30
Всі на майдан за пневмонією!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus