USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

На Волині відбувся зліт туристів. ФОТО

2 Липня 2016 19:30
У туристському зльоті взяли участь понад 200 кращих спортсменів – 29 команд школярів з різних районів та міст Волині, які змагались за першість в області.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського центру туризму.

З 24 по 29 червня 2016 року у Ковельському районі відбувся 61 туристсько-краєзнавчий зліт серед учнівської молоді Волині, організований Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій за сприяння управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та Ковельської районної влади.

Цього року організатори дещо змінили традиційну форму туристського зльоту і додали у програму 3-денний пішохідний похід. Тому відразу після урочистого відкриття 24 червня у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів селища міського типу Голоби, де учасників привітали представники влади, команди разом зі своїми керівниками вирушили на маршрут комбінованого туристсько-краєзнавчого походу. За три дні юні туристи подолали 50-80 кілометрів, в залежності від спланованого ними маршруту, від Голоб до Гішин. Під час походу діти вивчали історичні пам’ятки населених пунктів. Результат команди в цьому виді залежав від того, скільки таких історичних об’єктів знайдуть та дослідять команди, відповідно більше наберуть балів. Найкраще справились із завданням і набрали більше балів команди Луцька та Старовижівського району.

Після фінішу 26 червня на околиці Гішин Ковельського району, де було облаштоване велике наметове містечко, продовжилась друга частина зльоту – змагальна.

У командних змаганнях з техніки пішохідного туризму учасники долали навісні переправи, спуски, підйоми і траверси схилів, транспортували умовного «потерпілого», найспритнішими виявились школярі Маневицького у старшій групі та Рожищенського району у молодшій групі.

З великим азартом туристи змагалися на комбінованій дистанції з велосипедного туризму, яка складалась з «Тріалу» і «Фігурного водіння велосипеду» та водного етапу на байдарці. Команди настільки сильно були підготовлені, що різниця результатів у трійці лідерів становила 1-3 секунди. Найкращий час у молодшій групі показали юні туристи Старовижівського району, а у старшій групі – школярі Маневицького району.

Крім основних залікових видів змагань діти брали участь у конкурсах: «Долікарська допомога», «Туристсько-краєзнавча вікторина», «Туристська пісня».

Насичена програма зльоту давала можливість кожній команді проявити себе з кращого боку. Результати підводили окремо серед старшої та молодшої вікових груп.

Отож, турнірну таблицю серед старшої групи очолили команди Маневицького, Луцького та Камінь-Каширського районів, серед молодшої групи високий рівень підготовки показали юні туристи Старовижівського, Камінь-Каширського районів та Ковеля.

В загальному заліку серед делегацій на 61-му обласному туристичному зльоті володарями переможного кубку стала команда Камінь-Каширського району, друге місце посіла делегація Старовижівського і третє у спортсменів Луцького районів.

Переможців та призерів тепло привітали та вручили нагороди - грамоти управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломи обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубки, медалі та солодкі подарунки.

«Надовго запам’ятають діти вечори біля вогнища з туристськими піснями та смак каші, яку вони самі приготували. Під час таких заходів діти загартовуються, набувають важливих вмінь і навичок, які знадобляться їм у подальшому самостійному житті. Мандруючи стежками рідного краю, діти знайомляться з історико-культурною спадщиною, героїчним минулим свого народу, що має важливе значення у вихованні патріотизму і любові до своєї Батьківщини», - підсумував головний суддя змагань, директор обласного Центру туризму Леонід Толстіхін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Хлопук Показати IP 2 Липня 2016 20:19
Як маслом по серцю! Так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus