USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Нові тенденції розвитку туризму на Волині

2 Листопада 2014 09:00
У Луцьку відбулася конференція, під час якої обговорювали розвиток туризму як спосіб забезпечення конкурентоспроможності регіону, - повідомляє IA ZIK.

На захід приїхали делегації з Польщі та Білорусі, які представляли партнерів проекту, а також експертів у сфері еко- та агротуризм у своєму регіоні. Серед присутніх були представники Люблінської регіональної туристичної організації, польського Національного природного парку Полісся, Брестського агропромислового союзу, Брестського транскордонного інформаційного центру, Брестського обласного громадсько-культурного центру, власники агросадиб, представники Волинської облдержадміністрації.

Експерти під час конференції розповіли про розвиток туризму по три боки кордону, а також про важливість співпраці.

"За прибутковістю експортних та імпортних операцій туризм посідає третє місце у світовому товарообігу. А оскільки сьогодні ми говоримо про екотуризм, важливим моментом є концентрація зусиль для створення спільного транскордонного туристичного бренду "Полісся", який об’єднає схожі за природним потенціалом, культурою та історією регіони Люблінського воєводства, Волинської та Брестської областей", – зазначив експерт Петро Франашек.

Саме тому важливим кроком для транскордонної співпраці у сфері туризму є підписання угоди про створення Польсько-білорусько-українського транскордонного туристичного кластеру. Угоду підписали президент Люблінської регіональної туристичної організації Петро Франашек, голова Волинського туристичного кластеру Василь Байцим та голова Брестського туристичного кластеру Георгій Грібов.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, що члени громадської ради мізкували яким чином залучити туристів на Волинь, аби це принесло кошти до бюджету і поліпшило імідж Волині.

Довідка:
Туристичний кластер (з англ. cluster – «гроно», «група», «скупчення») – це концентрація на певній території підприємств індустрії туризму, які взаємодіють між собою з метою створення туристичного продукту. Групи підприємств спільно використовують туристичні ресурси, інфраструктуру, ринок праці та взаємодоповнюють один одного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А Показати IP 2 Листопада 2014 10:40
Волинський туристичний кластер це державний орган,чи структура,яка є в штаті органів місцевого самоврядування?
марек до А Показати IP 2 Листопада 2014 12:37
там де появляється Вася Бойцим, там кікець справи!!
12 Показати IP 2 Листопада 2014 16:43
а з шацька не приїхав ніхто- бо далеко
Турист Показати IP 2 Листопада 2014 20:21
А Байцим там яким боком? Хто його призначив?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus