USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині є громадські ради із «януковицьким» відбитком

4 Лютого 2015 17:29
Не всі громадські ради при місцевих радах працюють ефективно. Чимало є таких, які були сформовані ще в дореволюційний період - за часів режиму Януковича.

Про це йшлося під час засідання комісії громадської ради при облдержадміністрації з питань розвитку суспільно-політичних процесів та громадянського суспільства сьогодні, 4-го лютого в приміщенні

обласної ради.

Як розповів член громадської ради при облдержадміністрації Михайло Шелеп, яскравим прикладом цього є ситуація в Ковелі.

«Є положення про громадські ради, тому є певні правила. Виходить так, що там зараз працюють люди, які не відповідають вимогам часу, адже була ця рада сформована ще за часів режиму Януковича. Натомість, є багато активістів, які з’явилися після Майдану, і вони не є учасниками громадської ради. Схожа ситуація була й з обласною громадською радою, але ми пришвидшили процес, і вони саморозпустилися», – пояснює Шелеп.

Втім, ця проблема вирішиться вже найближчим часом, адже повноваження громадської ради при органі виконавчої влади – два роки. Відповідно, тих члени організацій, які були обрані ще в 2013-му році, переоберуть.

Окрім того, є ще одна проблема – громадські ради в районах працюють не на повну. Про це сказала член громадської ради Богдана Стельмах.

«Не всі громадські активісти знають, що треба робити в громадській раді. Вони не до кінця усвідомили, які потужності має рада. Тому ми налагодили співпрацю й будемо допомагати регіонам, аби й там активно розвивалося громадянське суспільство», – розповідає Богдана Стельмах.

З її слів, громадські ради є у кожному районі Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дідо Показати IP 4 Лютого 2015 17:42
Януковічів та Тімашєнків потрібно заборонити, як злодіїв та агентів Кремля.
q Показати IP 4 Лютого 2015 18:20
А дильв який очолює громадську раду Волині, теж з сильної України ,примазався до Майдану, а ви ж його обрали головою. Він відкрито підтримує стару владу. От вам і вся демократія.
Дмитро Показати IP 4 Лютого 2015 18:25
А що вже говорити про Володимир? Всі САГАНЮКОВІ прихвосні зібрались у тій раді, а очолює її директор педколеджу Савєльєв. Штабіст януковицьких часів, член литвинівської партії , а зараз прикривається Порошенком.Бути політичною повією - у "княжому" модно.Хіба це рада? Посміховисько !
патріота Показати IP 4 Лютого 2015 19:19
На Волині є вічний член громадських рад і громадський активіст всіх влад і партій, знаний грантоїд і просто непорядна істота - Верзун. Самопоміч, впевнений, ще ним натішиться:-)
Міша Показати IP 4 Лютого 2015 20:28
Шелеп сам на оплаті в Партії регіонів перебував. Вже забули як Башкаленко в інтернет виклав їх з Находом розписки?
да да до Міша Показати IP 5 Лютого 2015 14:55
що було то було... Цiкаво,звiдки у Шелепа така нелюбов до регiоналiв...?
Справедливий Показати IP 4 Лютого 2015 22:51
В країні війна і диктатура, вже хочуть закрити рот журналістам, на Закон владі наплювати, люди стали жебраками, а вони все граються в громадські ради! Все розвалене, ніякої відповідальності, повний бардак!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus