USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Хрінницькому водосховищі браконьєрство безкарне?

14 Вересня 2010 09:13
На теренах Хрінницького водосховища у Горохівському районі у день відкриття полювання на пернатих мисливцям закон був не писаний.
У цьому переконують представники природоохоронної організації «Зубр». Побачене, кажуть шокувало. Про це розповів телеканал «Аверс» 13 вересня.
Таку кількість дорогих автівок та недешевих моторних човнів тут рідко побачиш. Полювали на дичину, кажуть охоронці природи, нехтуючи всіма правилами.
Голова ради асоціації «Зубр» Володимир Граковський стверджує, що мисливці користувалися методами полювання, які в Україні заборонені. І при цьому почувалися безкарно.
«Методи полювання були чисто з човнів, – розповів він. – Дерев’яних човнів було зовсім мало, і дерев’яні боялися випливати, тому що багато було моторів… Стріляли по курочках, які ховалися в очереті від навали моторизованих мисливців».
«Згідно з положенням про мисливське господарство забороняється стрільба з під’їзду із включеним мотором по водоплавній дичині, – додав він. – Вони практично розстрілювали тих птиць, які не могли втекти».
Згідно із 34-ю статтею Закону України «Про тваринний світ» всі ці мисливці та товариства мисливців повинні були протягом літа робити штучні гнізда для качок і займатися відтворенням дичини.
«Так записано і в законодавстві, і в вимогах самих мисливців, – розказує Володимир Граковський. – Але тут ніхто ніколи нічого не робив. Тільки одна споживацька форма задоволення потреб. І це не є прояв мисливства. Це прояв дикого виховання мисливців, які замість того, щоб залишити підростаючому поколінню і качок, і рибні ресурси, живуть сьогоднішнім днем».
Немало в ці місця приїхало і любителів порибалити в той чи інший спосіб. Вони, переконують природозахисники, також порушували правила вилову сомів та коропів.
«Навіть приїхали мисливці, які били сомів і маточну групу коропа, сазана. Це також забороняється робити в невідведених місцях», – роз’яснює голова асоціації.
Нарікає він і на екологічну інспекцію, представники якої замість того, щоб стежити за порядком, самі займалися полюванням: «На цей день не було судноплавної інспекції. Екологічна інспекція повинна була приїхати не на полювання, як вони приїхали. А вони повинні були організувати судноплавну інспекцію, міліцію, громадськість».
Володимир Грабовський стверджує, що і рибінспекція, і екологи на це все просто заплющують очі.
Мисливці тут постійно полюють відкрито, нікого не штрафують та не карають.
«Якби в одного забрали чи машину, чи моторного човна, переказали б один одному швидко, – впевнений Граковський. – А оштрафують якогось там дядька, який забув вдома чи не продовжив термін дозволу на рушницю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus