USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волинь насувається епідемія ГРЗ або грипу

30 Жовтня 2009 10:59

Станом на 8 годину ранку на території Волинської області захворіло 4 тисяч 466 осіб. Медики точно не можуть встановити чи це гострі респіраторні захворювання, чи це грип. Про це 30 жовтня йшлося під час другого пленарного засідання чергової сесії Волиньради, - інформує репортер «Волинських новин».
За словами заступника начальника управління охорони здоров′я Волинської ОДА Марія Гогоща, із цієї кількості хворих – 570 діти. Із 269 госпіталізованих – 95 дітей. Також вона нагадала, що 25 жовтня у Луцьку померла жінка від гострої пневмонії. В обласному центрі Волині від учорашнього дня діє штаб, який покликаний боротися із хворобою. Вона розповіла про прикрий випадок у санаторії «Турії»: там наразі знаходяться діти із різних областей України, за словами її словами, у санаторії займалися самолікуванням, наразі 5 дітей учора були госпіталізовані до Ковельської районної лікарні. Медики учора обстежили 100 дітей, у 81 – була виявлена висока температура. Наразі у Луцьку засідає колегія охорони здоров’я, які напрацьовують алгоритм дій.
Заступник голови Волиньради Борис Загрева зауважив, що чимало людей не звертаються до лікарів і займаються самолікування. Депутат В’ячеслав Богдан поцікавився, який вірус «гуляє» по Україні. Гогоша відповіла, що лише за два тижні ймовірно буде встановлено природу вірусу. А обранець волинської громади Сергій Слабенко зауважив, чи забезпечені аптеки протигрипозними ліками. Вона зазначила, що на сьогоднішній ранок люди почали скаржитися на відсутність у аптечних закладах противірусних препаратів. Депутат Валерій Діброва поцікавився чи Україною поширюється легенева чума чи ні. Марія Гогоша відповіла, що не може ні заперечити чи підтвердити цієї інформації і додала, що спекуляція на противірусних ліках можлива.
Генеральний директор ВОДТРК Святослав Пирожко зауважив, що станом на 9.45 на сайті УНІАН з’явилася інформація із посилання на Міністра охорони здоров’я Василя Князевича про те, що Україною поширюється вірус свинячого грипу. Начальник управління освіти і науки України Михайло Попович зауважив, що наразі під час колегії медиків у обласному центрі Волині обговорюють продовження канікул у школах із 2 по 12 листопада, а також на цей термін мають припинити навчання у вищих та професійно-технічних закладах. За його словами, відсоток відсутності учнів у професійно-технічних закладах складає 3-5 %, лише у Нововолинську, Володимирі-Волинському та Старій Вижві він становить 16-17 %.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 30 Жовтня 2009 11:46
СПАСИБІ страйку ТРОЛЕЙБУСНИКАМ...НА ВОЛИНЬ ЕПІДЕМІЯ ШЕ НЕ ПРИЙШЛА....бо як правило, вірус розповсюджють найнищі слої суспільства,які їздять безплатно у тролейбусах...
Sid Vicious Показати IP 30 Жовтня 2009 11:54
Чувак, ти ідіот! Вибірки за грошовим статусом хвороби не роблять. Івзагалі, думай, що пишеш, якщо ти не слабий на голову
Рома Показати IP 30 Жовтня 2009 12:21
так ті найнищі слої суспільства зараз в маршрутках їздять! :(
Anonymouse Показати IP 30 Жовтня 2009 13:22
Цікаво виходить: тільки недавно був введений мараторій на підвищення цін на ліки, що в свою чергу призвело до дефіциту імпортних ліків. І через небагато часу на тобі: повальні захворювання на ГРЗ чи як воно там зветься.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus