USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волинь привезли Вифлеємський вогонь. ФОТО

6 Січня 2010 11:29
Урочиста передача Вифлеємського вогню миру лучанам відбулася у Свято-Троїцькому Кафедральному соборі Луцька.
Про це повідомили у Волинській окрузі Національної скаутської організації Пласт.
 

На українсько-польському державному кордоні наші скаути – пластуни – взяли цей вогонь від скаутів польських – харцерів.
 

 
У Волинській єпархії УПЦ КП розповіли, що вогонь у храмі приймали архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, священнослужителі і прихожани. На церемонії передачі вогню пластуни під гітари й сопілку виконували різдвяні піснеспіви. А кожен охочий зміг узяти вогонь на ґнотики своїх свічок і лампадок.
 

 
Після передачі вогню волинянам його рознесли по дитячих притулках, лікарнях, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин напередодні свята, могли відчути тепло Вифлеємської зірки – розповідають пластуни.
 

 
Вогонь також буде зберігатись у церкві святого Миколая та Свято-Троїцькому соборі Луцька, аби всі охочі могли взяти його собі на Святвечір.
 

 
Виявляється, Вифлеємський вогонь був у Луцьку ще 24 грудня: Напередодні католицького Різдва вогонь передали до Кафедрального костелу Святих Апостолів Петра і Павла.
 
Традиційно вогонь зберігатиметься у храмах до Йордану – 19 січня.
 
Довідково:
 
Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. На початках акція проводилася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час.
 
До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою.
 
Україною вже одиннадцятий рік поспіль вогонь поширюють члени Національної скаутської організації Пласт.
Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus