USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волинь їде земельний ревізор

13 Липня 2010 08:30
Урядова міжвідомча робоча група, яка перевірятиме стан земельних справ на Волині, приїде незабаром в область.

Про це 12 липня на селекторній нараді повідомив заступник голови ВОДА Віталій Карпюк.

Зокрема, Карпюк попередив, аби усі голови райдержадміністрацій були готові до перевірки зі столиці.

Як повідомили у Держкомземі, урядова міжвідомча робоча група з аналізу стану дотримання законодавства у сфері земельних відносин згідно з вимогами розпорядження президента Віктора Януковича почала комплексну перевірку в регіонах країни. До складу групи увійшли представники Адміністрації президента, Кабінету міністрів, Верховної ради, правоохоронних органів, Державного комітету по земельних ресурсах та інших профільних держкомітетів.

12 липня чотири групи фахівців, до складу яких входять посадові особи Держкомзему, відбули в ряд регіонів України для проведення аналізу та перевірки дотримання законодавства у сфері земельних відносин.

Віталій Карпюк зазначив, що до числа першої черги перевірок увійшли шість областей, в тому числі Волинь. Загалом першочерговими для перевірки були визначені місто Київ, АР Крим, Севастополь, Київська, Запорізька, Черкаська, Закарпатська та Волинська області.

Фахівці під час перевірки повинні вивчити і проаналізувати стан захисту конституційних прав власності громадян на землю та стан дотримання законодавства у сфері земельних відносин. За попередніми підрахунками термін перевірки однієї області має скласти близько одного тижня.

«Це доручення президента і державної програми, які повинні навести порядок у сфері землекористування на території всієї країни. Її реалізація дозволить майже стовідсотково встановити і розібратися з усіма порушеннями конституційних прав громадян і підприємств щодо користування земельними ресурсами. Оцінкою ефективності програми стане повернення земельних ділянок їх справжнім власникам і викорінення хабарництва серед чиновників на місцях. Крім того, її результати будуть сприяти поліпшенню і вдосконаленню законодавчої бази в сфері земельних відносин, у тому числі створення передумов щодо запобігання тіньової приватизації особливо цінних земель», - зазначив голова Держкомзему Олег Кулініч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus