USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині голоси рахуватимуть довго, – ОВК

31 Жовтня 2010 19:09
Підбиття результатів виборчих перегонів на Волині може затягнутися – велика кількість бюлетенів не дозволить швидко порахувати голоси виборців.

Про це 31 жовтня повідомив голова Волинської обласної виборчої комісії Микола Євтушин.

Про те, що підрахунок голосів буде тривалим, каже голова ОВК, стало зрозуміло давно – ще тоді, коли школярам продовжили канікули на один день, оскільки багато дільниць розташовані у школах.

«Гіпотетично дільниці зможуть порахувати до кінця понеділка. Але в обласну комісію результати раніше вівторка не потраплять. Тому що це вже не є нагально. Комісія збирається спокійно, їм же треба знайти транспорт, їм треба повернути нам всі бюлетені. Це величезний об’єм. В Ковелі, наприклад, близько 50 тисяч виборців. Їм треба повернути нам 100 тисяч бюлетенів, але вже не спресованих, а пожмаканих. Це буде добра велика вантажівка. Їм треба знайти її, завантажити, привезти її сюди», – коментує Євтушин.

Після того, як голоси таки порахують, усі бюлетені, відсортовані у мішки, звозитимуть до ОВК, у якому заздалегідь будуть обладнані два приміщення із заґратованими вікнами.

«Ми в цих кімнатах на минулих виборах складали. Але воно там, мабуть, теоретично не поміститься. Сама ця технологія якраз до кінця не продумана», – каже Євтушин.

Про кричущі факти правопорушень під час волевиявлення волинян голова ОВК поки що не знає.

«У нас ще немає жодної скарги. Були порушення на зразок, що на окремі дільниці хтось не передав інформаційні плакатики, були скарги, що когось не пускали на дільниці, була мова про те, що хтось хотів бюлетені винести. Але таких порушень, які можуть вплинути на підсумок виборів юридично немає», – стверджує Євтушин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Артур Піражков Показати IP 31 Жовтня 2010 20:19
А знати, хто ж наш "батя" буде хочеться ВЖЕ!!!! )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus