USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині кажуть, що фотополювання – це по-європейськи. ВІДЕО

29 Листопада 2010 17:45
Волинські лісівники впроваджують альтернативу традиційному полюванню – фотополювання, яке має дві переваги: жодного травматизму та збільшення популяції звірів.
Це – спроба узгодити полювання з європейськими традиціями, інформує «НТН».
Головне завдання таких «мисливців» – безперервно кричати, при цьому плескати в долоні чи розмахувати палицею. Від такого галасу тварини одразу зриваються із насиджених місць. Мисливцеві ж слід завчасно підготувати фотоапарат.
Єгер Сергій каже, що це – облавне полювання. «Суть в тому, що загонщики наганяють звіра на номерів», – розповідає лісівник.
«На мене, так пощастило, що вийшло 13 свиней – це самка і 12 підсвинків, вийшов олень благородний, і вийшло 5 зубрів», – поділився фотомисливець Володимир Гульчак.
Альтернативне полювання не лише цікаве, а й безпечне, кажуть його впровадники.
«Це зберігається популяція звіра, – повідомив інженер лісу Юрій Корнійчук. – Ми бачимо, діти наші, хай ще внуки побачать, що ми виростили, і чим займались. Це природа – гарно подивитись. Не те, що забив, трофей взяв, а решта? Вже його не відновиш».
Корнійчук впевнений, що якщо й браконьєри поміняють рушниці на фотокамери, картотека червонокнижних тварин значно зменшиться.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Знаюча Показати IP 30 Листопада 2010 09:55
Це була показуха для учасників Колегії Держкому з лісового господарства України. Це Андрій Гнатюк придумав "фотополювання", подавши сюжет на 24 канал. Це просто показували традиції полювання і те, який звір ще є у волинських лісах. Уявіть, що приїде турист і захоче, аби на нього гонили звіра, а він буде фотографувати. Це ж олені з козулями виздихають через три таких полювання, якщо не раніше. Це для звірів стрес.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus