USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині комісії не можуть розібратись з бюлетенями

31 Жовтня 2010 10:45
Прогнози спостерігачів ГМ ОПОРА щодо того, що надто короткі строки виділені на виконання виборчих процедур та низька кваліфікація членів виборчих комісій можуть суттєво вплинути на якість виборчого процесу, на жаль, підтверджуються.

Про це повідомив координатор кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.

У місті Нововолинську міська виборча комісія передала бюлетені з виборів до обласної ради не на ті виборчі дільниці, бо не знала які ж межі округів для виборів до Волинської обласної ради. Так, місто поділені на два одномандатні мажоритарні виборчі округи з виборів депутатів Волинської обласної ради - №39 та 40, у межі яких входить по 10 виборчих дільниць.

Однак, Нововолинська міська виборча комісія передаючи бюлетені з виборів по мажоритарних округах в обласну раду переплутала дільниці та округи - бюлетені для виборів в обласну раду по округу №39 були передані виборчій дільниці (№20019), що насправді входить в межі округу №40. ДВК отримавши бюлетені почала на своєму засіданні пропечатувати їх своєю ж печаткою. Коли ж виявили помилку, то були вже пропечатані таким чином понад 300 бюлетенів. Довелось повертати бюлетені назад в ТВК.

Локачинська районна виборча комісія не встигала у строки визначені в законі передати бюлетені на ДВК, тому вирішила передати бюлетені з виборів до облради в селищні та сільські виборчі комісії. Останні ж, згідно виборчого закону, ніякого відношення до виборів в облраду не мають. Натомість сільські виборчі комісії отримавши бюлетені в облраду почали їх перераховувати, хоча, знову ж таки по закону, ніякого права на це не мали. На одній із ТВК – Дорогиничівській сільській виборчій комісії під час перерахунку бюлетенів виявили невідповідність їх реальної кількості з цифрами вказаними в протоколі про передачу бюлетенів – бракувало 70 примірників.
У місті Володимир-Волинську на ВД №17017 комісія привезла бюлетені від ТВК ще зранку о 9:30, але засідання призначила на 16:00, що є порушенням, оскільки перерахунок бюлетенів повинен відбуватися на засіданні ДВК негайно після їх доставки на виборчу дільницю.
В Горохівському районі по окремих ДВК з сільської місцевості, наприклад с.Квасів, виявлено недостачу бюлетенів з виборів по одномандатних мажоритарних округах до районної ради.
А в м.Ковелі міська виборча комісія змушена була за ніч передрукувати повторно бюлетені з виборів до міської ради в багатомандатному окрузі, оскільки прізвище одного з кандидатів першої п’ятірки виборчого списку однієї з партії було надруковано з помилкою. Старі бюлетені ТВК забрала в ДВК.
На 25 одномандатному мажоритарному виборчому окрузі з виборів депутатів Волинської обласної ради, що в Рожищенському районі, один з кандидатів був двічі вписаний в бюлетені. Довелось передруковувати 15 тис бюлетенів.

В Маневицькому районі в с. Красноволя в бюлетені було неправильно написано прізвище одного з кандидатів на посаду сільського голови.
В Ківерцівському районі в с.Дачне через помилку в написанні по-батькові одного з кандидатів в сільську раду ТВК змушена була передрукувати 152 бюлетені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus