USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині підтоплено понад тисячу присадибних ділянок

26 Січня 2011 14:11
Cередньодобове зростання рівнів води у водотоках басейну Прип’яті становить два сантиметри, а в басейні річки Західний Буг спостерігається незначне їх зниження.
Таку інформацію станом на 26 січня подає аналітично-диспетчерський центр облводгоспу. На заплавах продовжують перебувати усі річки області. Води в річці Прип'ять у Ратнівському, Стохід у Любешівському, Стир у Маневицькому, Турія та Стохід у Камінь-Каширському районах утримуються на критичних відмітках підтоплення сільськогосподарських угідь, присадибних ділянок та господарських будівель.
Усього в області підтоплено 64 господарські будівлі, 1091 присадибну ділянку та 63,6 тисячі гектарів території, в тому числі 47,3 тисячі гектарів осушених сільськогосподарських угідь.
У Любешівському районі в чотирьох населених пунктах підтоплено 47 господарських будівель та 27 тисяч гектарів території.
У Камінь-Каширському районі талі та ґрунтові води підтопили 84 садиби та 6,7 тисячі гектарів осушених сільгоспугідь. У районі села Видерта затопленими залишаються 15 гектарів сільськогосподарських угідь, які перебувають в особистому користуванні громадян.
У Маневицькому районі у 6 населених пунктах підтоплено 17 господарських будівель та 3,6 тис га територій.
На Ратнівщині підтоплено 976 садиб у населених пунктах 18 сільських рад та 17,4 тисячі гектарів території.
На польдерних меліоративних системах у п’яти районах області працює 20 насосних станцій. Щодоби вони відкачують 400-600 тисяч кубометрів води. З інших систем надлишкові води відводяться самотічно.
У Ратнівському міжрайонному управлінні водного господарства працює 6 аварійних бригад у кількості 19 чоловік, які проводять ліквідацію заторів льоду на річках Вижівка та Кизівка, виконують відновні роботи на ділянці дамби Залухівської осушувальної системи, частково зруйнованої бобрами.
Також вони ліквідовують затори льоду та прорив дамби на річці Прип'ять у районі шлюза-регулятора №1, що вище по течії селища Ратно. На цих роботах задіяні три одиниці техніки та чотири підводи.
У Любешівському районі одна аварійна бригада проводить ремонт насосної станції на Партизанській осушувальній системі. Задіяно 3 людей і 1 одиниця техніки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
знаю Показати IP 26 Січня 2011 15:39
та що ви кажете? заступник головного мнс в області минулої неділі бив себе в груди перед санітарним лікарем україни, що всю воду викачав з будинків і більше ні каплі в льохах, а тим більше в хатах чи в сараях не буде. зазвітувались баложині орли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus