USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині шукатимуть гроші для нової лабораторії

30 Жовтня 2009 14:48
Депутати Волиньради прийняли рішення аби бюджетна комісія знайшла шляхи для можливого виділення коштів для приміщення, у якому можна розмістити нову лабораторію для аналізів, у тому числі й на генетичному рівні. Така лабораторія просто таки необхідна Волинській СЕС. Про це 30 жовтня йшлося під час другого пленарного засідання чергової сесії Волиньради, – інформує репортер «Волинських новин».
Питання про лабораторію озвучив під час сесії волинський губернатор Микола Романюк. «У мене для вас тривожна інформація. Ситуація складна», - зауважив він. Романюк зауважив, що сьогодні о13:30 відбудеться позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Віктора Ющенка. Головна тема засідання - епідеміологічна ситуація в Україні. Він зауважив, що наразі для Волині є важливою поява спеціальної лабораторії. Заступник голови Волиньради Борис Загрева зауважив, що держава уже виділила для області спеціальне обладнання, вартість якого сягає 5 мільйонів гривень. Проте для лабораторії, що може робити аналізи на генному рівні, включаючи аналізи генетично модифікованих зразків, потрібне приміщення.
Під час сесії Волиньради була озвучена цифра у 1 мільйон 240 тисяч гривень для закінчення ремонту приміщення. Деяким депутатам ця сума здалася завеликою, а тому вони запропонували розмістити її у польових умовах. Заступник керманича Волиньради Борис Загрева не погодився із такою пропозицією.
Зауважимо, що одним із варіантів джерел надходження грошей депутати назвали резервний фонд обласної казни. Проте начальник головного фінансового управління Волинської ОДА Ігор Никитюк зауважив, що грошей у ньому лишилося обмаль – 5 тисяч гривень. А ось депутат Волиньради Петро Пронь як пропозицію озвучив тезу про розміщення лабораторії, наприклад, у приміщенні медпункту одного із луцьких заводів.
У підсумку депутати зійшлися на думці, що варто якнайшвидше вирішити це питання, адже лабораторія вкрай потрібна в умовах епідемії грипу. Волинський губернатор Микола Романюк наполягав на тому, аби це питання було вирішене під час сьогоднішньої сесії. Проте обранці волинської громади запропонували, щоб бюджетна комісія Волиньради підшукала шляхи виділення грошей для лабораторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мені не байдуже Показати IP 31 Жовтня 2009 02:56
суттєво

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus