USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вагітніють діти

5 Травня 2010 16:02
Торік в області дітям до 14 років було зроблено три штучних переривання вагітності, а у віці 15-17 років – 40 абортів.

Під час «круглого столу» з питань планування сім’ї йшлося про те, що у 2008 році дітям до 14 років зробили два аборти, а 15-17-річним – 61.У сусідніх із Волинню областях – схожі показники.

Керівник обласного Центру планування сім’ї ВДТМО Світлана Поліщук розповіла, що про попередження раннього статевого життя, усвідомлений вибір та відповідальність за наслідки обох статевих партнерів слід говорити не лише із дівчатками, але й із хлопчиками.

Соціальні опитування, проведені на Волині, стверджують: про аборт, як фактор ризику для здоров’я знають лише 6 % опитаної молоді. 80 % знають про те, що штучне переривання вагітності може стати причиною безпліддя, 14 % - визнають важливість контрацепції. А два відсотки зауважили, що аборти не сприяють здоровому способу життя.

Проте, як стверджують лікарі, усі знають про методи контрацепції. Проте не використовують їх у житті, думаючи, що їх омине вагітність чи інфекція, яка передається статевим шляхом. Тим паче, додають медики, займатися статевим вихованням потрібно в сім’ї. Адже, згідно із Сімейним кодексом України, спілкуватися «про це» із підлітками можна із 15-річного віку.

Керівник громадської організації «Центр практичної психології сім’ї «Любисток» Людмила Переходько вважає, що тему профілактики абортів та захворювань просто «забалакали» лекціями і пропагандою здорового способу життя. Проте «віз і нині там».

Довідково:

Щодня у світі - до 100 мільйонів статевих актів, із них – близько 910 тисяч зачать.

Половина із цих вагітностей – незаплановані, чверть – узагалі небажані. 150 тисяч жінок щоденно роблять аборт.

Третина абортів проводяться у нелегальних умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 6 Травня 2010 09:41
Жах! :( Це все робить з молоддю наркотики і алкоголь!
Ласковая Показати IP 6 Травня 2010 17:50
згідно із Сімейним кодексом України, спілкуватися «про це» із підлітками можна із 15-річного віку.Опаньки, а я з своїм сином "про це" з 4 років час від часу розмови веду. Він зараз в 11 років про всі види сексу знає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus