USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині від раку легень, бронхів і гортані частіше помирають чоловіки

26 Березня 2010 16:31
У сфері хвороб органів дихання волиняни найчастіше помирають від раку легень, бронхів і гортані. Притім, більшість померлих - чоловіки.

Головний позаштатний спеціаліст з імунології управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Яковенко розповів, що хвороби органів дихання займають провідне місце у «калейдоскопі» захворювань, як в Україні, так і в світі.

За поширеністю ці хвороби обганяють захворювання системи кровообігу. Щодо смертності, то цей показник від хвороб легень та бронх посідає третю сходинку у світі, опісля захворювань кровообігу та онкологічних захворювань.

Медик зауважив, що захворювання на пневмонію, котра забирала життя волинян під час епідемії грипу, залишилися на рівні позаминулого року. Цьому сприяла вчасна діагностика хвороби.

А ось погляд до хронічних захворювань органів дихання прикутий недостатньо. Приміром, захворюваність на бронхіальну астму сягає лише 0, 3 % від всього населення. Ці показники, за словами Олега Яковенка, не відповідають дійсності.

«Її просто не додіагностовують. Адже нормальні показники на область для бронхіальної астми – від 3 до 7 % від усього населення», - каже медик.

Серед проблем сфери – незабезпеченість лікарень області спеціальним медичним обладнанням, яке допомагає знати приступи бронхіальної астми. За словами медика, коштує таке обладнання лише одну тисячу гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus