USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині «зачинають» нові ліси

15 Квітня 2010 16:09
Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Волині набирає обертів – ліс садять і малий, і старий. Особливо активні школярі – інформує прес-служба обласного управління лісомисливського господарства.

«Діти разом із лісівниками ведуть широкомасштабну битву за зеленочубого друга людини. Із 1946 року частка лісів із 17 відсотків сягнула 34. І тепер лицарство «зеленого щита» відвойовує у боліт, пустирів та яруг ще два відсотки для сонцесяйних гаїв, дібров і борів», - розповідає прес-секретар обласного управління лісомисливського господарства Сергій Цюриць.

«Уже висаджено мільйони саджанців і сіянців дуба, сосни, ялини, модрини, берези, вільхи, ясена», – каже головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Неводнічик.

Загалом, під час цьогорічної акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» заплановано здійснити заліснення на площі 3 300 гектарів. Посадити 1 988 гектарів лісових культур, із них 300 гектарів нових лісів. Близько 80 відсотків цих робіт уже виконано.

Нові ліси з’являються на землях держлісфонду і на малопродуктивних сільгоспугіддях. Найбільше саджанців і сіянців вже традиційно висаджують Камінь-Каширський, Маневицький, Городоцький, Любомльський, Ратнівський, Володимир-Волинський і Колківський лісгоспи. Вони й цього року залишаються лідерами лісовідновлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus