USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині з’явиться новий перехід. Якщо поляки «дадуть добро»

9 Грудня 2009 16:47
Пункт пропуску «Адамчуки-Збереже» відкриють лише після того, як польська сторона погодить внесення цього переходу до міжурядової двосторонної угоди про пункти пропуску.
 
Про новий прикордонний перехід «Волинським новинам» ексклюзивно розповів начальник обласного управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Андрій Ломага. Він зазначив: наразі перехід існує лише на папері, проте для нього уже створена уся документація. Мовляв, можна було б і розпочати будівництво. Проте польська сторона нині не дала відповідні на дві українські пропозиції щодо появи нових пунктів пропуску.
 
Чиновник додав: у цих міжнародних нотах йдеться не лише про волинський пункт пропуску «Адамчуки-Збереже», а й іще про п’ять інших подібних пунктів на кордоні із Польщею. «Певні проблеми існують щодо пропусків у Львівській та Закарпатській областях», - зазначив начальник управління.
 
Зауважимо, що «Адамчуки-Збереже» належать до перспективних прикордонних пунктів пропуску. Спеціальна українсько-польська комісія із питань пунктів пропуску та розвитку інфраструктури, що діє в рамках українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради із питань міжрегіональної співпраці на своєму засіданні у 2005 році вирішила питання перспективи розвитку переходів на кордоні. Зокрема, було визначено дві черги розбудови пунктів: перший до 2013 року і другий – після цього терміну.
 
Андрій Ломага зазначив, що будівництво переходів на волинсько-польському кордоні потребує значного фінансування. Адже кордон на території Волинської області із сусідньою Польщею пролягає по річці Західний Буг. Тому потрібно будувати мости.
 
Щодо пункту пропуску «Кречів-Крилів», то наразі про його спорудження не йдеться. По-перше, він був внесений до другої черги будівництва. По-друге, Волинська облдержадміністрація сконцентрувала свою увагу на «Адамчуки-Збереже», поява якого матиме для області більш вагомий економічний ефект.
 
«Він розміщуватимуться недалеко від Шацького національного парку і зможе привабити більше туристів на Волинь», - сказав Андрій Ломага. І додав, що розбудова цього переходу сприятиме розвитку позитивного іміджу Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 9 Грудня 2009 22:49
не розумію, чому поляки до цього часу зволікають із відповіддю. спорудження такого пункту, як на мене, значно розвантажить уже існуючі (хоча б той самий Дорогуськ). чи їм грошенят шкода?
OrestN Показати IP 10 Грудня 2009 21:58
Україна стає відкритішою Європі, аби це вигідно було самій Україні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus