USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волинському Поліссі вже підтопило будівлі

5 Березня 2010 14:09
Рівень води на найбільших річках Волині - Прип\'яті і Стоході - продовжує повільно підніматися. У деяких місцях він уже перевищив небезпечну позначку.
У результаті в Ратнівскому й Любешівському районах підтоплено значну територію сільгоспугідь, близько 70 житлових будинків і господарських споруд, - повідомляє УКРІНФОРМ.
На боротьбу з паводком мобілізовано близько тисячі людей і чимало техніки як підрозділів МНС, так і районних управлінь водного господарства.
«Нині у Любешові й Ратному на повну потужність працюють насосні станції меліоративної системи, котрі цілодобово відкачують повеневі води.
Велику допомогу населенню районів, що потрапило в біду, надають підрозділи обласної служби МНС. Вони відкачують повеневі води з льохів, підвалів житлових будинків, адмінспоруд, присадибних ділянок приватних господарств», - розповів начальник Волинського облводгоспу Юрій Бахмачук.
У селищі Іваничі відкачано воду з підвалу центральної райлікарні.
У селищі Ратне майже добу тривала напружена робота рятувальників і працівників служб водгоспу щодо вивільнення від крижаних заторів місцевих мостів. Лід, скупчившися під мостами, міг їх зруйнувати, що перекрило б на кілька діб автомобільний рух міжнародною автотрасою Луцьк-Брест.
За словами Юрія Бахмачука, сьогодні очікується дальше підняття рівнів води в Прип\'яті та інших річках краю. І хоча, завдяки нічним заморозкам, воно буде мінімальним, паводок наростатиме.
Свого піку повінь на Волині сягне орієнтовно за десять-дванадцять днів, - зазначив начальник «Волиньоблводгоспу».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саймон Показати IP 5 Березня 2010 14:55
До теми потопу: десь на 20 кілометрі на дорозі Ківерці-Колки вода вже повністю покрила шлях.Десь так на метрів 20 по довжині траси.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus