USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найбільша спортшкола Волині шукає інвестора

16 Грудня 2010 16:43
Для ремонту приміщення найбільшої спортивної школи області необхідно в 2011 році виділити з обласної казни більше двох мільйонів.
Про це 16 грудня під час засідання постійної депутатської комісії з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму облради повідомив директор школи Богуслав Галицький.
Він зазначає, що щороку з обласного бюджету виділяється 2-3 тисячі гривень. Однак цієї суми для утримання школи недостатньо. Основне навантаження йде на спонсорську допомогу. Участь спонсорів та батьків з фінансування поїздок на змагання становить не менше 80%.
У наступному році терміново потрібно полакувати підлогу, адже старе покриття вже стерлося, а якщо цього не зробити, то почне гнити підлога, яка розмокає від миття. На ці цілі необхідно близько 125 тисяч гривень. Ще 90 тисяч – щоб замінити освітлення на більш економне.
Аби реконструювати дах, який потроху починає протікати, треба близько півмільйона гривень. Хоча Галицький зазначає, що тут ситуація не настільки критична і він разом з тренерами можуть самостійно засмолити дірки у покрівлі.
Неможливо займатися зараз акробатам, адже термін експлуатації матів, які передали колись із Палацу спорту Києва, закінчився ще десять років тому. Влітку від спеки вони жахливо смердять. Крім того, збільшується небезпека отримати травму для спортсменів. А щоб закупити нові, необхідні 25 тисяч гривень.
Щоб зал міг приймати європейські та світові чемпіонати, необхідно розширити приміщення і збільшити кількість сидінь. У зв’язку з цим декілька років тому не провели Кубок Європи.
За словами Галицького, можливість проводити подібні змагання дасть змогу місту отримувати гарні прибутки. Адже школа розміщена в центрі, близько до готелів, Луцьк має дешеве харчування та гарний зал.
Директор ДЮСШ розповів, що нещодавно територія навколо школи була визнана обласною комунальною власністю, але нині вона пустує. Якщо на цьому місці інвестор побудує готель, басейн чи бігові доріжки з прийнятними цінами для юних спортсменів – це дасть змогу утримувати школу в належному стані та заробляти місту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus