USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найбільше корів на Ковельщині, свиней – на Горохівщині

22 Лютого 2010 13:31
Працівники обласного управління статистики обрахували домашню живність волинян. З’ясувалося, що через кризу кожен третій селянин відмовився від утримання худоби та свиней.
Згідно зі статистичними обрахунками, найбільше великої рогатої худоби тримають у Ковельському районі. Тамтешні господарі годують 26,4 тисячі корів і бичків. Найбільше свиней вирощують на Горохівщині. Тут хрюкають біля корит понад 35,5 тисячі рил.
А ось домашньої птиці найбільше у Володимир-Волинському районі – понад 1 мільйон курей, качок і гусей. Кіз та овець найбільше вигодовують у Маневицькому районі – майже 2 тисячі голів.
Велику рогату худобу зазвичай тримають крупні сільськогосподарські підприємства. Люди поступово відмовляються від корів – вважають невигідною справою. Адже корма дорожчають, а молоко приймають за копійки.
Одноосібники воліють вигодовувати переважно домашню птицю. Скажімо, в Луцькому районі 223,7 тисячі голів птиці. Тоді, як стадо корів і биків нараховує всього 20 тисяч голів – переважно в колективних господарствах району. Третина домогосподарств району не мають жодного виду худоби, особливо в приміських сільських радах.
Щодо тенденції скотарства, то в порівнянні з 2009-м роком сьогодні збільшилося хіба що поголів’я свиней. Наприклад, у Луцькому районі свиней побільшало на 11% або 3 тисячі голів. Натомість, стадо великої рогатої худоби зменшилося на 4%, – інформує обласне управління статистики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 23 Лютого 2010 10:03
А найбільша свиня з вусами, що довела до ручки сільське господарство Волині сидить в ОДА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus