USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвався банкрутом, бо не хотів віддавати борги

13 Січня 2010 12:04

Щоб не повертати боргів кредиторам та не сплачувати податків, керівник одного з волинських приватних підприємств фіктивно оголосив себе банкрутом.
 
Для початку створив ліквідаційну комісію, яка й встановила: його підприємство нібито через брак коштів і майна фінансово неспроможне відповідати за своїми зобов’язаннями перед кредиторами і бюджетом. Для годиться заяву про визнання банкрутом оперативно спрямували до суду.
 
Як випливає із цього документа, вартість майна у підприємства станом на 20 березня 2009 року становила 5,5 мільйона гривень, а от кредиторам підприємство завинило 21,7 мільйона гривень. За таких аргументів господарський суд Волинської області визнав приватне підприємство банкрутом.

 
Однак, співробітники волинської податкової міліції після вивчення обставин цієї справи про банкрутство мають кардинально протилежну думку. Контраргумент податківців - до банкрутства підприємство довели свідомо, укладаючи невигідні комерційні угоди.
 
Зокрема, податківці встановили, що на час роботи ліквідаційної комісії підприємство володіло достатніми майновими запасами, а його фінансовий стан був достатньо стійким з тенденцією до позитивної динаміки розвитку.
 
Тим не менше, протягом січня-березня 2009 року підприємство активно виводило матеріальні та фінансові активи з балансу на користь пов’язаних із ним таких же приватних структур.
 
Зібрані співробітниками податкової міліції матеріали стали підставою для порушення прокуратурою Волинської області кримінальної справи по факту вчинення службовими особами цього приватного підприємства злочину – фіктивне банкрутство.
 
Попереднє розслідування цієї кримінальної справи проводить слідчий відділ податкової міліції ДПА у Волинській області.
Податкова міліція також проводить оперативно-розшукові заходи та слідчі дії по встановленню місцезнаходження майна, основних засобів, грошових активів та дебіторів вищевказаного підприємства з метою відшкодування завданих збитків.
 
Підприємство не сплатило до бюджету 380 тисяч гривень податків, - повідомляє УПМ ДПА в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus