USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волині колишнього вчителя, який ухилився від призову, бо не хотів служити, посадили на три роки

21 Квітня 2024 22:06
Не прийшов до ТЦК, бо не хоче служити: на Волині колишній вчитель, який ухилився від призову, проведе три роки за ґратами.

Про це стало відомо з вироку Ківерцівського районного суду.

Торік 12 жовтня військово-лікарська комісія визнала уродженця Ковеля Ігоря Р. придатним до проходження військової служби. 9 листопада він отримав повістку про призов на військову службу, відповідно до якої мав з’явитися наступного дня до пункту збору.

Проте волинянин 10 листопада не прибув на визначене місце для відправлення у складі команди до військової частини.

У матеріалах справи вказано, що Ігор Р. до 6 листопада минулого року працював на посаді вчителя Липинського ліцею Підгайцівської сільської ради, звідки був звільнений на підставі ст. 38 КЗпП України. Чоловіка неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за вчинення низки правопорушень.

Читати ще: Один з синів вже воює: на Волині охоронця школи судять за ухилення від призову

Ігор Р. свою вину не визнав. Він підтвердив, що був визнаний придатним до проходження військової служби. Свою неявку на місце збору пояснив тим, що не бажає проходити військову службу. Тому просив визнати його невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України.

На суд аргументи волинянина не подіяли, адже докази підтверджували його вину. Зрештою Ігор Р. отримав покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus