USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нерода переживає, що на Волині розвалиться «система відеообслуговування»

3 Лютого 2011 16:28
Директор Волинського обласного кіновідеомузичного підприємства Віталій Нерода просить владу виділити приміщення для роботи кіновідеомузичного сектору, який має бути створений після ліквідації підприємства.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Нагадаємо, обласна влада планує ліквідувати Волинське обласне кіновідеомузичне підприємство, а його функції передати новоствореному сектору при обласній філармонії.

Заступник начальника управління культури і туризму Волинської ОДА Валерій Дмитрук наголосив на тому, що підприємство потрібно ліквідувати.

«Ми пропонуємо подальші функції кіновідеообслуговування населення покласти на обласну філармонію, де утворити відповідний сектор з трьох чоловік. І передати туди відеоапаратуру для здійснення відеопоказу, транспорт і відеотеку, яка складається з 900 відеофільмів і 200 фільмів діючого відеофонду, для того щоб філармонія могла й надалі обслуговувати населення», - зазначив Дмитрук.

Директор підприємства Віталій Нерода зауважив, що сектор залишиться без власного приміщення, транспорту, апаратури, а це відобразиться на подальшому розвиткові кіновідеопрокату в області.

«Я протягом 16 років вкладав свої сили і душу для того, аби зберегти кінообслуговування в області. Три людини – це мало, щоб належним чином виконувати функції. Адже ми можемо взагалі поламати всю систему відеобслуговування в області», - зауважив директор.

Однак голова депутатської комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області Святослав Кравчук висловив думку, що підприємство вже давно працювало неналежним чином.

«Я знаю, що на вашій території був бар – «гадюшник». Туди заїжджали ремонтуватися машини з усього міста», - сказав Кравчук.

Крім того, він поцікавився у директора, де протягом останнього року в області здійснювалося кіновідеозабезпечення, проводилися відеосеанси і скільки коштів за це отримало підприємство.

На що Віталій Нерода назвав декілька населених пунктів, куди вони постачали відеофільми. Проте Святослав Кравчук висловив думку, що таку роботу можуть виконувати і декілька людей. Для цього не потрібно 16 чоловік, які зараз працюють на підприємстві.

Щодо заробітків, то обласне кіновідеопідприємство у минулому році заробило 210 тисяч гривень, а на утримання витратило 550 тисяч гривень.

Кравчук каже, що не бачить сенсу в тому, аби давати такі дотації з державного бюджету. Адже підприємство не здійснювало безкоштовних відеопоказів у дитячих садочках, школах чи вищих навчальних закладах, а всім охочим подивитися фільм квитки виключно продавало.

«Питання не стоїть у тому, щоб повністю закрити підприємство, яке буде розвивати кіновідеоіндустрію на Волині. Його роботу треба оптимізувати та дати можливість існувати під керівництвом обласної філармонії», - наголосив Святослав Кравчук.

Він додавав: «На сьогоднішній день надія на те, що будь-який кінотеатр відремонтує орган державного самоврядування – це утопія. Це має бути приватний бізнес. А такі підприємства як ваше повинні виховувати».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анатолій Котлюк Показати IP 3 Лютого 2011 16:33
Цілком підтримую Кравчука. Треба розігнати ту банду. Той Нерода ще й намагається заробити. І взагалі це якйись совєтський пережиток.
M Показати IP 3 Лютого 2011 16:36
В нас було ще й таке підприємство?! Видно, що ним керували якісь недалекі, бо щось не видно і не чути було це підприємство.
director Показати IP 3 Лютого 2011 16:42
Через місяць-другий ту територію прибере собі до рук гад-Кравчук або його синуля..... і буде бізнес не державний, а приватний... от мурло до влади дорвалось....ні хєра ж не робить - тільки руйнує і краде
VSC Показати IP 3 Лютого 2011 16:52
Помню я этого Нероду, такой хитросделанный дядечка. В середине 90-х ходил по отделам продажи видеокассет и облагал их данью. Делал это очень оригинально, он продавал им "прокатні посвідчення", мол я освящаю ваш незаконный бизнес и даю разрешение на продажу пиратской продукции. Потом, кто-то умный заложил его в прокуратуру, ну а прокуратура, в свою очередь снял дань с него и отпустила. пан Виталий было такое, помните?
Ростік Показати IP 3 Лютого 2011 18:04
Ну, бля, і жук. Як кажуть, морда кірпіча так і просить. Фантомас, бля. Музейна реліквія. Фоліант!
qwertyx Показати IP 3 Лютого 2011 18:23
Пам*ятаю його ще директором ДК,працював під його началом, совок-совком, а жадібний,з під себе з*їв-би. Да іди вже до біса на пенсію, не мороч людям голову з своїм відеопрокатом. Кому він потрібен? Глянь який рік на вулиці, в 3D та IMAX вже фільми показують))) Крачук, жени його!!!!!!!!!
cinema Показати IP 3 Лютого 2011 20:50
А ви думаєте Нерода знає що таке 3D і ІМАХ? :) Так у нього в "офісі" все завалено VHS касетами і малолітки ходять в його "зали", щоб потискатись, по парах 2-3 на тиждень! :) Це взагалі притон, а не об'єднання!
Ок@зія Показати IP 4 Лютого 2011 08:32
Та при чому тут якийсь директор? Питання в земельці, яку займає територія підприємства і...турбазі у с.Карасин в живописному сосновому лісі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus