USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ніфонт просив прощення у вірян. ФОТО

15 Лютого 2010 15:03
У неділю керуючий Волинською єпархією УПЦ митрополит Луцький і Волинський Ніфонт після вечірнього богослужіння у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька прочитав молитви для тих, хто вступає в дні Великого посту і благословив усіх на цей благодатний подвиг.
Уперше в цьому році устами архіпастиря була прочитана постова молитва «Господи и Владыко живота моего».

Після  першого постового Богослужіння владика Ніфонт звернувся до віруючих лучан зі словами проповіді, в якій розкрив красу та значення посту в житті православного християнина.
«У дні Великого Посту слід заглянути в своє серце та розпочати щире покаяння. Віруючим людям треба обов’язково приступити два або навіть три рази до Святого Таїнства Причастя.
Ми живемо в світі, як в пустелі, де панує гріх та беззаконня. Колись святі втікали в пустелі, а наше життя, тих хто спасається в миру – це втікати від гріха і жити з Богом. Православні християни щасливі, що мають можливість у дні посту щиро покаятись і поєднатись з Богом в Таїнстві Причастя. Церква так званими підготовчими неділями готувала нас до цих благодатних днів. В ці неділі ми чули євангельські читання, які готують людину до щирого покаяння і показують майбутнє вічне життя»,- сказав митрополит.

Владика попросив прощення у всіх присутніх: «Я недостойний ваш архієрей часто багатьох ображав, хоча повинен завжди бути прикладом. Смиренно прошу у всіх кого образив прощення і всіх вас благословляю на подвиг Великого посту».

Опісля митрополит благословив усіх священнослужителів міста та єпархії, студентів Волинської духовної семінарії та усіх присутніх парафіян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus