USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ніфонт роздав сиротам гроші. ФОТО

27 Січня 2011 13:44
Наколядовані та зібрані у рамках 17-го Різдвяного благодійного концерту 197 тисяч 848 гривень Волинська єпархія УПЦ передала дитячим сиротинцям Волині.
Із цих коштів 140 тисяч гривень було зібрано власне на концерті 25 січня.
«Якщо люди раніше давали по 1-2 гривні, то в цьому році не набралося і 300 гривень по 1-2 гривні. То все було великими купюрами», – дивувався митрополит Луцький і Волинський Ніфонт під час прес-конференції 27 січня.
Іншу частину коштів назбирали колядники від єпархії, які з 1 по 19 січня відвідували різні установи. Найбільшу суму у розмірі 75 тисяч гривень отримало Волинське обласне відділення Дитячого фонду України.
12 тисяч перепало Головнянській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують корекції розумового розвитку.
По 10 тисяч гривень дісталося Люблинецькій школі-інтернату і Волинському відділенню Червоного Хреста України.
По 9 тисяч виділили Луцькому будинку дитини, Володимир-Волинській загальноосвітній школі-інтернату та Ківерцівському спеціалізованому дошкільному дитячому будинку «Сонечко».
5 тисяч гривень віддали Волинському обласному молодіжному Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя».
Тисячу гривень єпархія вирішила передати незрячій співачці Інні Бохонській.
Владика Ніфонт зазначив, що гроші люди приносять і досі.
«Був такий випадок, що чоловік 10 тисяч приніс. Я питаю у нього: а від кого це? Він сказав, що ні від кого. Я так і написав: ні від кого 10 тисяч для дітей сиріт», - каже владика.
Ніфонт повідомив, що загальна сума сімнадцятирічного збору коштів сягає 1 мільйона 17 тисяч 87 гривень.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus