USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пам'ять про Героя: на Волині відкрили меморіальну дошку добровольцю

25 Вересня 2015 18:45
Він був одним із перших, хто пішов захищати країну від ворога. Він був справжнім сином своєї Батьківщини і віддав за неї найцінніше - життя. В пам'ять про Героя Володимира Пушкарука сьогодні, 25-го вересня, у селі Мовники Іваничівського району відкрили меморіальну дошку. Про це інформує БУГ.

На невеличкому шкільному подвір’ї зійшлися гості та мешканці села Мовники, щоб вшанувати пам’ять Володимира Пушкарука. Присутні помолились за упокій душі воїна під час панахиди, яку відправив благочинний Нововолинської округи митрофорний протоієрей Олександр Горевич. Проникливо звучала його промова і спогади про Володимира.

"Коли ми починали будувати церкву у Нововолинську, він був одним із перших, хто запропонував свою допомогу. Старався, щоб якомога швидше храм збудували. Запам’ятали Володимира завжди усміхненим, життєрадісним. Також в числі перших він пішов обороняти кордони нашої країни. З болем в серці прийняли звістку про його смерть, дізнались про це саме на День Незалежності. Ми втратили Володю, але він завжди в наших серцях і молитвах”,- сказав у виступі священик.


По завершенні молитви присутні вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання. Учні підготували художні номери, які передавали любов до батьківщини підростаючого покоління та захоплення героїзмом наших бійців, сум за тими, хто тепер став ангелом-охоронцем рідної землі. Охочих виступити і сказати своє слово про Героя було багато. Директор школи Тетяна Громик висловила співчуття рідним загиблого і подякувала мамі Валентині Володимирівні за подвиг Володимира. Опісля урочистої лінійки представники влади та духовенства, друзі та рідні загиблого поїхали на кладовище, де відбулося покладання вінків та квітів.

Володимир Пушкарук був добровольцем. У зону АТО потрапив в складі батальйону «Донбас». Загинув 23-го серпня минулого року під час боїв за звільнення Іловайська. Напівсиротами залишилися троє дітей. Похований у селі Мовники, де проживає його матір і де залишилася могила його рідного брата. Указом Президента України від 27-го листопада 2014-го року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus