USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Пенсію волинян до кінця року підвищать чотири рази

7 Травня 2010 10:34
Із прийняттям Держбюджету-2010 обласне управління Пенсійного фонду оприлюднило перерахунки пенсій – на літніх волинян очікують нові підвищення пенсії та надбавок.

Про механізм перерахунків інформує прес-служба ПФУ на Волині.

Як зазначають у пенсійному фонді, відповідно до закону про бюджет перерахунок пенсій провадиться через перерахунок мінімальних розмірів, доплати за понаднормативний стаж, надбавок, додаткових пенсій, підвищень, компенсаційних виплат.

Мінімальний розмір пенсії за віком, за наявності у чоловіків 25, а в жінок 20 років страхового стажу встановлюється на рівні прожиткового мінімуму.

Згідно з нинішнім держбюджетом, із 1 січня мінімальна пенсія становить 695 гривень, із 1 квітня – 706 гривень, із 1 липня – 709 гривень, із 1 жовтня – 723 гривні, із 1 грудня – 734 гривні.

Відповідно до нових показників прожиткового мінімуму для пенсіонерів було перераховано і мінімальний розмір пенсії особам, на яких поширюється закон про підвищення престижності шахтарської праці. А також працівникам, зайнятим повний робочий день під землею для обслуговування шахтарів.

«Це стосується робітників, які відпрацювали на підземних роботах не менше 15 років для чоловіків та 7,5 років для жінок за списком №1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженим Кабміном. Розмір мінімуму не може бути меншим як три розміри прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність», - каже начальник головного управління Пенсійного фонду на Волині Петро Філіпчук.

Також перераховано мінімальні розміри пенсії у зв’язку з втратою годувальника, мінімальні розміри пенсій військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей, призначених відповідно до Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб».

Із прийняттям держбюджету збільшаться пенсійні доплати та підвищення.

«Будуть переглядатися, відповідно, ті надбавки та підвищення, які встановлюються від прожиткового мінімуму. Наприклад, підвищення встановлені відповідно до Законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», додаткові пенсії та компенсації, передбачені Законом «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», пенсії за особливі заслуги перед Україною та інші», - зазначає начальник пенсійного управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus