USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переваги ОСББ: жильці самі облаштували дитмайданчик. Фото

30 Червня 2010 10:15
У Нововолинську в рамках проекту-конкурсу серед місцевих ОСББ «Дитячі майданчики для рідного міста» відкрили перший дитячий майданчик – відтепер дітлахи бавитимуться на нових гойдалках у 15-ому мікрорайоні міста.

«Я живу в цьому будинку від часу його побудови. Дитячий майданчик, встановлений за Союзу, вже давно зруйнувався, а діток у нас проживає багато. Тому проблема дозвілля біля нашого будинку, як ніколи актуальна. Дізнавшись про нову ініціативу встановлення дитмайданчиків у Нововолинську, ми вирішили взяти участь у конкурсі. Сьогодні плоди нашої співпраці можуть бачити усі: встановлено дві гойдалки, гірку, переважувачі», - голова житлово-будівельного кооперативу «Юність» Анатолій Остяк.

За словами голова ОСББ «Містечко» Руслана Влодарчика, люди готові вкладати власні кошти, аби покращити якість проживання у будинках. Проте мусить бути й ініціатива, певний привід для того, аби докладені зусилля не стали марними. Жильці відреагували позитивно, а це означає, що в цьому напрямку можна і треба працювати.

«Було подано більше десятка заявок від різних учасників. Серед них були й ініціативні групи, й об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, й дитсадочки. На всіх етапах участі в конкурсі, від проведення зборів мешканців, подачі заявки до власне процесу встановлення гірок, ми надавали організаційну допомогу.» координатор конкурсу «Дитячі майданчики для рідного міста» Андрій Сорока.

До слова, конкурс «Дитячі майданчики для рідного міста» стартував у Нововолинську в травні. Він мав на меті активізацію громади та вирішення проблеми відсутності дитячих майданчиків.

Організатори проекту: молодіжна громадська організація «Перспектива», асоціація ОСББ «Містечко», торгова марка «Навігатор» та супермаркет «Наш край».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Нововолинськ Показати IP 30 Червня 2010 11:59
Ініціатива,звичайно,хороша.Тільки навіщо стільки "координаторів"? На 1 качелі їх троє-четверо. А т.зв. міський голова Сапожніков та його свита потратила 40 тис. доларів міських коштів на авто для себе, стільки ж на смертельний скейт-майданчик. Скільки за ці гроші було б дитячих майданчиків?
Допитливий Показати IP 30 Червня 2010 12:18
А я щось так і не побачив тих качель... тільки організаторів:)
ОРГАНІЗАТОР Показати IP 30 Червня 2010 14:59
Нововолинську та Допитливому: Координаторів стільки скільки було задіяно у проекті, а на фото їх ще менше. За "т.зв. міського голову Сапожнікова та його свиту, яка потратила 40 тис. доларів міських коштів на авто для себе, стільки ж на смертельний скейт-майданчик" ми не відповідаємо, адже ініціатива, як ви мали б помітити, стороння і не походить з мерового оточення. Щодо качель, то напишіть адресу ел. пошти і ми надішлемо вам фото встановлених гірок. Просто діти на відкритті бавилися в конкурси, а качелі пустували, тому їх і не фотографували окремо. У матеріалі голова ЖБК (а не ОСББ) Анатолій Остяк зазначив, що було встановлено "дві гойдалки, гірку, переважувачі".
Нововолинськ Показати IP 1 Липня 2010 09:40
"Переваги ОСББ: жильці самі облаштували дитмайданчик." Мало б звучати "Недоліки ОСББ: мешканці самі не облаштовують дитмайданчики. А мешканці ЖБК це зробили!" А ви, суперкоординатори, мали б не збирати гроші з мешканців ОСББ, ЖБК, а добитися в Сапожнікова, щоб він поменше пхав гроші громади собі до кишені, не споював молодих нововолинців в "Аміgo" (правильніше було б "Diablo"), а віддав все ним вкрадене на ці ж дитмайданчики.
СУПЕРКООРДИНАТОР Показати IP 1 Липня 2010 12:25
Нововолинську: Щось вас дуже непокоїть пан Сапожніков. Коли ви знаєте факти, що мер "пхав гроші громади собі до кишені", то йдіть в прокуратуру, а не стєрвознічайте в Інтернеті. Окрім того, ще раз наголошу, що інінціатива зі встановленням майданчиків стороння і з мерового оточення не походить. Не приплітайте до гарної справи усе що вам особисто наболіло у місті. Коли ви картаєте "суперкоординаторів" за те, що вони "мали б не збирати гроші з мешканців ОСББ, ЖБК", то можу вам запропонувати самостійно організувати подібний конкурс і вкласти власні кошти замість коштів мешканців. Ви ж повинні розуміти, що за умов державного недофінансування на якісь покращення можна чекати роками або ж докласти своїх зусиль і швидко отримати результат. Ми підтримуємо другий варіант.
Нововолинськ до СУПЕРКООРДИНАТОР Показати IP 1 Липня 2010 13:33
Ви хоч маєте поняття, що гроші міського бюджету - це мої і ваші, а не міського голови? Чому ви, депутат міської ради, не добиваєтесь виділення моїх грошей на те, щоб мої діти мали де провести час? Грошей (причому дійсно наших) достатньо в міській казні. Наприклад, на підтримку ЗМІ (на виступи, в основному, того ж Сапожнікова)тратиться щороку більше 300 тис грн. Гроші в сумі більше 1 млн грн від оренди власності громади - де діваються? Скільки дитячих майданчиків на ці кошти можна побудувати? Ось цим повинні займатися депутати, а не рекетувати мешканців міста.
Сусід Показати IP 2 Липня 2010 10:51
В Луцьку, без всяких суспільних організацій, мешканці будинку №6 що по проспекті Соборонсті самі відновили дитячий майданчик
ОРГАНІЗАТОР Показати IP 2 Липня 2010 17:43
Нововолинську та Сусіду: Насамперед, я не депутат міськради, а коли б й був ним, то ваші закиди всеодно алогічні, бо не всі депутати міськради працюють в умовах сприяння провладній (читай - корупційній)схемі. Щодо Луцька, де мешканці самі облаштовують майдачники "без всяких суспільних організацій", то і в Нововолинську є такі випадки. Поодинокі. Я повністю їх підтримую, а скажіть чим гірше, коли вони ще й отримають спонсорські кошти приурочені до певної акції???
Ковель Показати IP 21 Березня 2012 15:13
Сьогодні в Ковельській міській раді дуже хвалили ОСББ "Містечко". Хочеться поспілкуватися з членами цього об’єднання. Мене цікавить скільки будинків, скільки квартир входить до об’єднання? Якого віку власники квартир? Чи є в об’єднанні малозабезпечені( пенсіонери з пенсією 800-900грн.)сім’ї? Як часто збираються загальні збори об’єднання і де вони проходять при 100-80%присутності членів ОСББ? Який керівний склад ОСББ? Дуже багато питань фінансового плану. Але ці питання задам, коли хоч хтось включиться в обговорення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus