USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під Луцьком освятили хрест під майбутній храм. ФОТО

29 Листопада 2010 09:45
У селі Зміїнець Луцького району був освячений хрест під будівництво храму святого апостола Филипа УПЦ КП.

Ця подія відбулась якраз в день, коли Церква згадує пам’ять цього святого, 27 листопада - повідомила «Волинська правда».

Перед церемонією освячення хреста священнослужителі та студенти ВДС УПЦ КП пройшли хресним ходом від Свято-Троїцького кафедрального собору до місця майбутнього храму святого апостола Филипа.

Під час процесії із гучномовця, який ніс один із семінаристів, лунали духовні піснеспіви та мелодії церковних дзвонів.

Чин освячення хреста відправив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Після богослужіння архієрей у проповіді зауважив, що відтепер це місце є священним: «Тут ми сьогодні освятили хрест, і незабаром тут поряд постане храм Божий… і на цьому місці вже перебуває благодать Божа».

До слова, під час встановлення хреста кожен із присутніх місцевих мешканців мав нагоду насипати лопатою свій клаптик землі в його підніжжя.

На місці, де встановлений хрест, згодом постане капличка, а сама церква будуватиметься неподалік.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus