USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під вікнами Клімчука пообіцяли розбити наметове містечко. Фото

25 Травня 2010 12:56
Луцький міський «Комітет порятунку Нації та Держави», як і обіцялося, 25 травня під стінами Волинської облдержадміністрації вимагав звільнення начальників обласного управління МВС та Державтоінспекції.

Про це заявив на мітингу міського комітету голова Волинської обласної організації партії «За Україну!», депутат облради Ігор Гузь.

«Правоохоронні органи сьогодні позбавлені самостійності. Вони виконують накази, які виходять з кабінету Бориса Клімчука та його заступника Башкаленка. Ми маємо діяти наступально. Якщо це буде продовжуватися, ми гарантуємо тут наметове містечко», - сказав Гузь.

Я звернуся до голови обласної ради запросити керівників УМВС та ДАІ на чергову сесію обласної ради. Ці люди мають дати відповідь за свої дії. І я вважаю, що ми маємо поставити питання до Міністра внутрішніх справ про звільнення керівництва УМВС та ДАІ в області», - розповів Гузь.

Мітингувальники мотивували свій протест тим, що працівники волинської Державтоінспекції завадили проведенню мітингу 11 травня в Києві. Мовляв, до столиці тоді зміг доїхати лише один автобус. Перевізників залякували, погрожуючи відібрати ліцензії, а машини та автобуси постійно зупиняли працівники ДАІ. А перевізника, який таки доправив людей до Києва через кілька днів оштрафували.

Такі ж перешкоди чинили правоохоронці й під час організації мітингу в Луцьку 1 травня. Тоді, за словами мітингувальників до Луцька з інших міст і сіл не могли доїхати охочі. Перешкоджали працівники ДАІ й під час організації ВО «Свобода» автопробігу за маршрутом «Луцьк-Колки».

Заодно учасники мітингу згадали і про «харківські угоди», українофобство і цензуру у ЗМІ. У резолюції мітингу зазначено, що вони вимагають від Президента, Кабміну та Верховної Ради України деносувати «харківську» угоду і не підписувати жодних договорів, які призведуть до здачі стратегічних інтересів України, також вимагають усунути від влади українофобів та припинити цензуру у ЗМІ.

Комітет поставив вимоги й до місцевих чиновників та правоохоронців. Серед них - припинення антиконституційних способів перешкоджанню вільного проведення мітингів і демонстрацій та припинення тиску та репресій на перевізників.

Довідково:


Луцький міський комітет порятунку Нації і Держави утворився 7 травня. До його складу увійшли представники восьми політичних сил демократичного спрямування та трьох громадських організацій.
Його співголовами є голова Луцького міської організації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт, голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Святослав Боруцький, представник УНП Віктор Федонюк, представник партії «За Україну» Павло Данильчук та представник «Антикорупційного вибору – Народної Самооборони» Назар Романюк
.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Григорій Показати IP 25 Травня 2010 13:33
Все виглядало примітивно
atos до Григорій Показати IP 25 Травня 2010 20:08
Примітивно? Сидіти вдома і базікати на кухні чи в пустий екран компа - це примітивно.
Депутат Показати IP 25 Травня 2010 14:07
Клоуни!!!!!!!! Особливо на першій фотографіїї потсавили з плакатами ПЕРЕВІЗНИКІВ на яких тисне ДАЇ...Ха-ха-ха......
свідок Показати IP 25 Травня 2010 15:14
А в комітеті ХТО???
анонім Показати IP 25 Травня 2010 15:20
Акція дійсно кволенька. Однак факт тиску на перевізників залишається фактом. Якщо обговорюватимемо акцію, то перевізникам і їх клієнтам легше не стане.
учасник Показати IP 25 Травня 2010 20:47
Ну звичайно, простіше сидіти за компом, чухати дупу і критикувати пікет. А самому прийти і зробити так як треба, що слабо чи очко жим-жим?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus