USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пораненому під Волновахою волинянину банк відмовив у виплаті страховки

7 Липня 2014 11:01
Пораненому бійцю не виплачують страховки, мовляв,запізнився на 2 дні. Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

До рідного села Світязь повернувся один із бійців, які вижили під Волновахою. Це 29-річний Дмитро Шостак. У 51-й бригаді він був командиром взводу.

Кореспондентові місцевої газети Дмитро розповів про пережите. У гіркій розповіді привертають увагу такі моменти.

ПРО ПОЛІГОНИ:

Замучені, тижнями не миті, за весь час служби солдати лише кілька разів знімали з себе форму. Так само як берці, від яких у спеку парило ноги. А вночі хлопці мерзли від холоду, бо спали в окопах на гілках. Усі поголовно кашляли, а лікування одне — півпігулки анальгіну. Був і "Колдрекс", але його неможливо було випросити. Рятували рівненські волонтери, які привозили на полігон необхідне.

ПРО БЛОКПОСТ ПІД ВОЛНОВАХОЮ:

— Уночі висадили на узбіччі дороги поблизу міста Волноваха... На заваді нашим планам облаштувати блокпост за всіма правилами і нормами став конфлікт із місцевими жителями. Вже на другий день ці люди приїхали до нас і сказали, що вони самі себе захистять і не дадуть нам окопуватися. Фотографували нас, знімали на телефони, а один навіть привіз 4 літри горілки і сосиски, запрошуючи нас випити. Я особисто його прогнав.

Усі розуміли, що знаходяться в зоні АТО, тому спиртного не вживали.

Командир бригади постійно телефонував генералу, запитуючи, що робити. Той наказував стояти.

Бійці стояли. На блокпосту, територія якого не освітлювалася, вночі свій свого за два метри не міг побачити. Без окопів, без огорожі з мішків, наповнених піском, зрештою, без правоохоронців, яким належало нести чергування і перевіряти транспорт...

На 45 солдатів було всього 8 бронежилетів, їх вдягали ті, хто заступав у наряд. Тієї ночі першими загинули бійці наряду. Бронежилети їх не врятували, снайпери поцілили їм у голови.

З трьох машин, які під’їхали, бойовики цинічно розстрілювали солдат, що перебували в наметі. Комбат навіть з машини не встиг вийти, як йому знесло пострілом півголови.

Дмитро як командир взводу кинувся телефонувати на сусідній блокпост, що стояв за 3 кілометри, та дарма, рації були вимкнені.

Тих солдатів, хто вибігав у поле, рятуючись від куль, добивали найманці, які причаїлися в лісі за півкілометра від блокпоста.

Разом із побратимами, живими і мертвими, лежав у полі і Дмитро… Ворожа куля пройшла через стопу, розтрощивши кістку на 8 частин.



ПРО СЬОГОДЕННЯ:

— Я знаю хлопців, яким у медичній картці записали, що травми вони отримали не в бою, а у вуличній бійці. Для чого таке приниження? Щоб не надати статус учасника бойових дій і не сплачувати компенсацію?

У банку Шостаку відмовили у виплаті страховки за отриману травму, бо запізнився на два дні з візитом до установи. Що йому вкрай важко пересуватися, працівники банку проігнорували. Мовляв, у них правила непорушні, винятку для солдата з АТО не робитимуть.

Теленовин Дмитро не дивиться принципово. Каже, що там навіть третьої частини правди про те, як живуть і воюють українські військові, не показують.

Представники районної влади хоч і не навідувалися, але знають, що він прибув, голова РДА заніс його прізвище до списку тих, кому нададуть безкоштовну путівку до санаторію "Лісова пісня".

Дмитро переніс 2 операції на нозі, зараз носить апарат Єлізарова — це на півроку, потім буде гіпс… А ще потрібні постійні медичні обстеження у Києві.

На фото: той самий 10-й блокпост, усі ще живі…

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 7 Липня 2014 11:54
Суд і ще раз суд. І звичайно розказати правду про нашу "нову" владу, яка в ЗМІ стверджує що вони солдаті підтримують,всім забезпечують і у солдатів бойовий настрій та всім задоволені.
белое крыло Показати IP 7 Липня 2014 11:58
коментар було видалено
украiнец до белое крыло Показати IP 7 Липня 2014 23:21
коментар було видалено
віто Показати IP 7 Липня 2014 11:58
Чому не написали, який банк? Якщо це правда, таким банкірам треба я.ця відривати.
Олена до віто Показати IP 7 Липня 2014 14:19
Правильно, нехай скажуть який банк! Взагалі нічого святого нема, людина воювала, а виключення вони не зроблять, ублюдки...
800 Показати IP 7 Липня 2014 12:12
Взагалі то цим випадком мав би зацікавитись прокурор області, але, як говорять злі язики, він більше цікавиться, що там під спідницею у його чергової шльондри-журналістки, ніж наглядом за додержанням законності.
Че Показати IP 7 Липня 2014 12:41
Банк страхуванням не займається. Страховку виплачує страхова компанія.
Лучанин до Че Показати IP 7 Липня 2014 12:55
Солдатів страхує (теоретично, практично ми вже бачимо по факту) та здійснює виплату держава, а не у приватна страхова компанія. Про це є від грудня 2013 року відповідна Постанова КМУ.
віра Показати IP 7 Липня 2014 13:04
Треба було б жорст око карати тих, хто причетний до неподобств з виплатами! Гнати з роботи, відправляти на громадські роботи, щоб інші, ім подібні трішки підсуетилися в таких ввипадках.
Юра Показати IP 7 Липня 2014 14:00
прорекламуйте банк щоб знали всі
Дончанин до Юра Показати IP 7 Липня 2014 14:20
А государство перечислило страховку в банк? Если нет, то причем здесь банк? Не будет же он выкладывать свои денежки.
Лучанин Показати IP 7 Липня 2014 17:50
дайте назву банку
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 7 Липня 2014 23:54
назву страхової та банку
Ирина Показати IP 8 Липня 2014 05:21
Народ, вы хоть раз кто-нибудь договор страхования читали, если оформляли сами?! Все претензии клиента по выплатам- к представителю страховой компании, а там уже- мелким шрифтом- форс-мажор, военные действия и т. д. и т. п. Что, всех солдат сегодня страхуют?!- сомневаюсь. в статье не журналистское расследование, а глухой телефон- радио БИБИСИ. Подробности страхового договора студию! А парню совет- добиваться своего, но не ныть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus