USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Працівники СБУ Волині у зоні АТО затримали та допитали бойовика

11 Вересня 2015 18:00
Працівники Служби безпеки України затримали поблизу села Славне Мар’їнського району Донецької області громадянина Російської Федерації, який брав участь у бойових діях у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР". З ним працювали оперативні співробітники УСБУ у Волинській області, які знаходяться зараз в районі проведення АТО.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Громадянин Росії, бойовик на прізвисько "Румин", під час затримання був одягнутий у військову форму російського зразка, при собі мав РПГ-26 та гранату Ф-1.

Злочинець на камеру розповів, що його – колишнього зека, ще під час відбування ним покарання, завербував до участі у військових діях на території України працівник ФСБ, обіцяючи йому різноманітні соціальні пільги та сприяння в кар’єрному рості у подальшому.

Росіянин чергував на спостережних пунктах бойовиків у складі підрозділу терористичного угруповання "Оплот" та брав участь у встановленні позицій Збройних сил України. Бойовик безпосередньо здійснював коригування артилерійського вогню по позиціях сил антитерористичної операції у районі села Тарамчук Мар’їнського району Донецької області.

Однак, побачивши на власні очі, що на сході України серед російських найманців та українських сепаратистів панує суцільний безлад, усвідомивши, що народної республіки там і близько немає, а є лише зібрана банда злочинців, зрозумівши, що Україна захищає свою територію від навали ворогів, російський найманець вирішив скласти зброю та більше не брати участі у злочинних діях проти колись братського народу.

Оперативна група Управління СБ України у Волинській області, яка зараз перебуває на ротації в районі проведення АТО, затримала та допитала бойовика. За матеріалами співробітників волинського управління розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінальногокодексу України.

Відео допиту бойовика
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus